Edible-Water-Blobs-Invented-to-Reduce-Pollution-from-Water-Bottles

برای کم کردن میزان عطش در ماه رمضان بهتر است چه کارهایی انجام دهیم و مناسب ترین روش های رفع عطش کدامند؟

علی‌اکبر حق‌ویسی در مورد عطش در ماه مبارک رمضان گفت: با توجه به تقارن این ماه و فصل گرما، آب زیادی از بدن دفع می‌شود که این باعث عطش و تشنگی می‌شود.

این کارشناس تغذیه عنوان کرد: قبل از هر توصیه‌ای به روزه داران توصیه می شود برای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن، در صورت لزوم از منزل خارج شوند و در طول روز از نور خورشید فاصله بگیرند ضمن اینکه از هنگام افطار تا وقت خواب با نوشیدن 8 لیوان آب و مایعات خنک کمبود آب بدن را جبران نمایند البته نوشیدن آب فراوان در هنگام سحر نقش زیادی در رفع عطش ندارد.

وی تصریح کرد: در جهت رفع عطش از نوشیدن چای و قهوه و نوشابه‌ها در هنگام سحر پرهیز کنیم و حداقل چای کمرنگ بنوشیم این نوشیدنی‌ها موجب عطش می شود.

حق ویسی خاطرنشان کرد: مصرف شیرینی جات یکی از عوامل مهم در عطش است چرا که غلظت خون را افزایش می دهد در این زمینه به روزه داران توصیه می شود از قند طبیعی مانند خرما و عسل استفاده کنند.

وی افزود: سبزی‌ها و میوه‌ها نیز به دلیل داشتن ویتامین، املاح، فیبر و آب در پیشگیری از عطش موثرند در این راستا می توان از میوه‌هایی چون زردآلو و هلو استفاده کرد به ویژه ناراحتی های ناشی از ترشح اسید معده و مواد از دست رفته به دلیل تعریق را جبران می نماید.

این کارشناس تغذیه یادآور شد: فیبرها در نگهداری آب نقش مهمی دارند بنابراین خوراکی‌های فیبردار مانند میوه و سبزی اهمیت زیادی در رفع عطش دارند به ویژه کاهو، خیار، کرفس و سبزی خوردن چون آب را در خود نگه می‌دارند باعث استمرار و تداوم آب‌رسانی به بدن می‌شوند.

وی گفت: در ماه مبارک رمضان باید رفتارهای تغذیه‌ای را در جهت رفع عطش تنظیم کنیم در این باره جایگزین مواد مغذی از دست رفته از طریق نوشیدن آب‌میوه‌ها و مصرف سبزیجات و میوه های آبکی بسیار مفید است.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: میوه‌های آب‌دار مانند هندوانه و خربزه و طالبی نیز نقش مهمی در تأمین مایعات بدن دارند و توصیه می‌شود در فاصله افطار و سحر این میوه‌ها مصرف شوند همچنین مصرف لیموترش نیز در پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.

حق ویسی گفت: برخی تصور می کنند برای رفع تشنگی باید چای پررنگ را در وعده سحری آورد در حالی که این امر موجب دفع مکرر کلیه و از دست دادن آب بدن می شود.

کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت قم گفت: می توان برای جبران آب بدن از شربت هایی مانند خاکشیر، آبلیموی تازه، تخم شربتی و اسفرزه برای رفع عطش استفاده کرد البته فراموش نکنیم درست کردن شربت با شکر زیاد خود عطش آور است و باید از عسل و شیره خرما و شیره انگور برای شیرین کردن شربت استفاده کنیم.

وی ادامه داد: تغذیه سالم می تواند مانع از عطش شود برخی خوراکی‌ها مانند انواع شیرینی و کباب و جگر تشدید‌کننده تشنگی هستند ضمن اینکه برای کاهش عطش بهتر است از غذاهای چرب و سرخ کردنی و فست فود جلوگیری شود.

(ایسنا)