با گذشت زمان به تمامی نقاط دنیا منتقل شد ، که هم اکنون در بسیاری از کشورها قابل کشت و درحال کشت میباشد.بامیه گیاهی معطر میباشد که عطر آن مشابه عطر میخک میباشد.میوه اش به غیر از اینکه در مصارف غذایی کاربرد های بسیاری دارد ، در زمینه های درمان برخی از بیماری ها هم مورد استفاده قرار می گیرد.برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیم های هضمی باید آن را خیلی کم بپزید ، یعنی با حرارت کم یا بخار ملایم پخته شود. بعضی از افراد بامیه را خام مصرف می کنند ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن های گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید. بامیه را به تنهایی یا با گوشت به صورت خورشت مصرف کنید. همچنین می توانید از آرد خشک شده آن استفاده نمایید. گاهی نیز بامیه را به صورت مربا ، ترشی ، شور و کنسرو استفاده می کنند. ترکیبات غذایی – شیمیایی بامیه
آب ، ویتامین های (A) ، (B1) ،(B2) ، (B5) ، (B6) ، (C) ، (PP)،پروتئین ، قند، چربی ، کلسیم ، سدیم ، پتاسیم ، منیزیم ، فسفر، آهن ، روی ، منگنز، کالبات ، موسیلاژ، نشاسته ، پکتین ، فیبر، اسید فولیک و اسید فسفریک.
خواص غذایی – دارویی بامیه
– طبیعت بامیه سرد و بسیار تر است.
– مصرف آن برای افراد گرم مزاج مفید است.
– این سبزی مغذی سبب تقویت اعصاب شده و قوه بینایی را نیز افزایش می دهد.
– بامیه به لیل دارا بودن مقادیر زیاد ویتامین های «آ»و «ث» و تقویت سیستم ایمنی می تواند ماده غذایی مناسبی برای زنان باردار ، کودکان در حال رشد و افرادی که به دلیلی دچار وقفه در رشد شده اند محسوب شود.
– بر روی پوست و کرکهای آن ، مقداری منگنز و کالبات وجود دارد که غذای غدد داخلی بوده و ترشح ان ها را تنظیم می نماید.
– همچنین اشتها به غذا را زیاد می کند .
– بامیه دارای خاصت ضدعفونی کننده می باشد و کرم معده و کرمک را از بین می برد.
– با مصرف یک لیوان بامیه ، ۵۰ کیلو کالری انرژی به بدن می رسد و با اشغال فضای زیاد در معده ، فرد احساس سیری می کند و اشتهایش نسبت به مصرف غذاهای دیگر کمتر می شود. به همین دلیل می توان از بامیه به عنوان یک تغذیه مناسب در رژیم های کاهش وزن استفاده کرد.
– ملین مزاج بوده و مدفوع را زیاد می کند.
– بامیه در یر طرف کردن بلغم ، صفرا و سودا مفید می باشد.
– لعاب و مواد لزج در بامیه ،سینه های خسته و کوفته را نرم و گرفتگی صدا را و آوازه را باز می کند.
– بامیه منبع خوبی از کلسیم بوده ،از این رو ضدپوکی استخوان است.
– پتاسیم در آن ضد فشار خون است.
– فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک می کند، بدین ترتیب که سرعت جذب قند خون را کاهش می دهد از این رو برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. همچنین با جذب آب کافی از بروز یبوست جلوگیری کرده و به این ترتیب از سوء هاضمه نیز پیشگیری می کند.
– شربتی از جوشاندن بامیه تهیه می شود که درمان زخم گلو و گرفتگی صدا بسیار موثر است.
– ا سید فولیک باعث کاهش هموسیستئین – ماده ای که باعث انسداد رگ های خونی می شود . ویتامین «ث» نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم می باشد. در مجموع بامیه به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبر های محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری های قلبی می شود.