رمضان بهترین زمان برای خوردن غذاهایی است که دوست داریم و می توانیم این غذاها را در سفره افطار قرار دهیم رو داریم اما در عین حال، رمضان زمان خوبی برای بهبود تندرستی و لاغر شدن نیز می باشد. اگر دوست دارید در این ماه لاغر شوید، از شیوه های آسانی که دراین بخش به شما توصیه می شود پیروی کنید
آبرسانی، آبرسانی، آبرسانی
شاید به دلیل طولانی بودن روزه در فصل تابستان، تأمین آب کافی برای بدن، غیر ممکن به نظر برسد اما آبرسانی به بدن در ساعاتی که روزه نیستیم، کلید کاهش وزن در این ماه محسوب می شود. نوشیدن مایعات نه تنها از کم آبی بدن جلوگیری می کند بلکه هوس خوردن شیرینی جات بعد از باز کردن روزه رو هم کاهش می دهد.
توصیه می شود که روزانه دو لیتر یا هشت لیوان مایعات بنوشید. می توانید تقسیم بندی نموده و دو لیوان رو در زمان افطار، چهار لیوان در بین افطار و سحری روز بعد ( فاصله بین هر لیوان، بیش از یک ساعت باشد تا در همه ساعت ها مایعات کافی به بدن برسد) و در نهایت، دو لیوان هم در وعده سحر بنوشید.
یادتون باشد که نوشیدنی های حاوی کافئین مثل قهوه یا چای سیاه، جزء این هشت لیوان مایعات به حساب نمی آیند و حتی بهتر است که مصرف اونها رو قطع یا محدود کنید زیرا ادرار آور بوده و آب بدن رو دفع می کنند.
افطار سبک و متعادل داشته باشید
متابولیسم ما در طول ماه رمضان، کاهش پیدا می کند و نیاز ما به انرژی کمتر می شود. پس نباید در خوردن وعده افطار زیاده روی کنیم. فراموش کنید که تمام روز رو بی غذا بوده اید. فرض کنید که تمام روز رو خواب بوده اید و حالا برای یک وعده شام عادی بیدار شده اید. زیاده روی نکنید.
روزه رو با خرما باز کنید زیرا قند لازم برای فعالیت رو به سرعت در اختیار بدن قرار می دهد. یک عدد خرما کافی است چون به اندازه کافی قند دارد. سپس از یک وعده کوچک سوپ استفاده کنید. از خوردن سوپ های خامه ای پرهیز کنید. در کنار اون از سالاد سبزیجات با یک تا دو قاشق چایخوری روغن زیتون به جای سس استفاده کنید. از خوردن زولبیا و بامیه و امثال این نوع خوراکی های شیرین تا حد امکان پرهیز کنید.
بعد از خوردن پیش غذا، از خوردن دست بکشید و بین افطار و غذای اصلی فاصله بیندازید. قرار نیست که دستگاه گوارش رو بعد از یک روز استراحت، به فعالیت و کار ناگهانی و سنگین، وادار کنیم. نماز مغرب رو بخوانید و مدتی پیاده روی کنید. وقتی هم که نوبت به غذای اصلی رسید، فقط یک نوع غذا بخورید. حواستون باشد که این غذا باید سالم و تقویت کننده باشد. از خوردن غذاهای سرخ کردنی بپرهیزید. غذایی که می خورید باید از مقدار متعادلی کربوهیدرات، پروتئین و چربی سالم برخوردار باشد. مراقب باشید که اندازه غذا از دست تون در نرود.
وعده سحر رو حذف نکنید و حتماً سحری بخورید
ساعات مجاز برای غذا خوردن در رمضان امسال و با توجه به اینکه در فصل تابستان به سر می بریم، کوتاه و محدود است اما این نباید باعث شود که از خوردن سحری غافل شویم. نخوردن سحری باعث می شود که گرسنگی فشار بیشتری به ما آورده و در وعده افطار به پرخوری شدید روی بیاوریم.
توجه داشته باشید که غذاهای وعده سحر نباید شور یا پرنمک باشند. در غیر این صورت باعث تشنگی در طول روزه می شوند. همچنین باید متشکل از کربوهیدرات های پیچیده مثل نان کامل و سبوس دار (به جای نان سفید) بوده و منبع خوب پروتئین نیز باشد (مثل پنیر یا تخم مرغ) نیز باشد. این ترکیب غذایی، قند خون رو قابت نگه می دارد و لذا در طی روزه، کمتر دچار احساس ضعف و گرسنگی می شویم.
فعالیت بدنی داشته باشید
روزه بهانه ای برای تنبلی و تمام روز رو در خواب به سر بردن، نیست. در ماه رمضان هم باید مانند سایر ماه ها، فعالیت بدنی داشته باشید. فقط کمی از شدت ورزش خود بکاهید و در ضمن از ورزش در زیر تابش آفتاب یا مکان های گرم یا در ساعات بسیار گرم روز، پرهیز کنید. یادتان باشد که وقتی که معده شما خالی است، چربی بیشتری می سوزانید. بعد از اینکه افطار کردید، نیم ساعت ورزش کنید تا تناسب اندام شما حفظ شود.
از خوردن شکر تصفیه شده، اجتناب کنید
به نظر می رسد که علت اصلی افزایش وزن در طول ماه رمضان، شکری است که از طریق انواع خوراکی های شیرین مخصوص ماه رمضان و نوشیدنی های شیرین، مصرف می کنیم. از همین ماه رمضان شروع کنید و خودتون رو به خوردن مواد شیرین طبیعی مثل میوه، میوه های خشک و عسل به جای شکر سفید و شیرینی و زولبیا و بامیه، عادت بدهید. این باعث می شود که حتی با تمام شدن ماه رمضان هم این عادت سالم در شما باقی بماند و وقتی که در پایان این ماه، خودتون رو وزن می کنید، لبخند بزنید.
منبع : yeka.ir