ff-640x425

فست فود می تواند تاثیرات منفی فراوانی بر خلق و خوی افراد مختلف بگذارد و موجب ایجاد اختلالت خلقی مانند استرس و افسردگی می شود.

براساس تحقیقات‌جدید غذاهای فست‌فودی می‌توانند شما را بدخلق کنند و توانایی شما در کنترل احساسات‌تان را کاهش دهند. به گزارش ایندیپندنت، این مطالعه که در مجله سلامتی روانشناسی این ماه به چاپ رسیده است رابطه میان چربی ترانس را که به‌طور معمول در غذاهای فست‌فودی و کیک‌ها دیده می‌شود بر خلق‌وخو بررسی کرده‌اند. دانشمندان در مرکز تحقیقات دانشگاه ایالتی سن دیه‌گو از اطلاعات آرشیوی پنج هزار نفر که نیم بیشتری از آنان را زنان تشکیل می‌دادند، استفاده کردند تا رابطه میان میزان دریافت اسیدهای چرب ترانس و خلق‌و خو را بررسی کنند. نتایج حاکی از آن بود که هرچه میزان دریافت اسیدهای چرب ترانس بالاتر رفته است، به همان نسبت میزان هوشیاری و آگاهی احساسی پایین‌تر آمده است. در مقابل کسانی که اسیدهای چرب ترانس کمتری دریافت کردند، بیشتر قادر به کنترل احساسات خود بودند، احساسات مثبت در آنها افزایش یافته و نگرش‌های منفی کمتری احساس کردند. تاکنون بررسی‌های زیادی در مورد آثار زیانبار چربی ترانس بر سلامتی صورت گرفته است اما رابطه استفاده از این نوع چربی‌ها با سلامت روان کمتر مورد توجه واقع شده است.
چربی‌ ترانس که اسید چرب ترانس هم نامیده می‌شود، سبب افزایش کلسترول بد (LDL)  و کاهش کلسترول خوب (HDL) می‌شود، بالابودن کلسترول LDL به‌ همراه پایین بودن تراز کلسترول HDL، احتمال بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. چربی ترانس از افزودن هیدروژن به روغن گیاهی از طریق جریانی موسوم به هیدروژناسیون حاصل می‌شود، زیرا به‌ این ‌ترتیب احتمال فاسد‌ شدن روغن کمتر می‌شود. استفاده از چربی ترانس در ساخت و تهیه‌ غذا سبب می‌شود غذا مدت بیشتری تازه بماند.
افزودن هیدروژن به روغن بیش از سایر انواع چربی‌ها موجب افزایش کلسترول می‌شود. غذاهای فست‌فودی تجاری و سایر شیرینی‌جات مانند کراکر، شیرینی خشک، بیسکویت، کیک و بسیاری از غذاهای سرخ‌ شده مانند دونات و سیب‌زمینی سرخ شده دارای چربی‌های ترانس هستند. روغن‌های جامد نباتی و برخی مارگارین‌ها نیز سرشار از چربی ترانس هستند.