shingles-symptoms-1

آیا با علائم بیماری زونا آشنایی دارید و می دانید چگونه و با چه نشانه هایی خود را بروز می دهد؟

افرادی که در کودکی دچار آبله مرغان می شوند، در بزرگسالی (غالبا بعد از 50 سالگی) بیشتر در معرض ابتلا به زونا قرار می گیرند.

به این ترتیب که امکان دارد ویروس آبله مرغان در بدن این افراد زنده باقی بماند و در صورت بروز مشکلاتی مانند ضعف سیستم ایمنی، انجام  شیمی درمانی ،  پرتودرمانی  و یا ابتلا به عفونت های ویروسی ای مانند  اچ آی وی  و غیره باعث بیماری زونا شود.

در این مطلب 10 علامت نشان دهنده ی ابتلا به این بیماری را عنوان می کنیم.

بثورات پوستی
زمانی که ویروس زونا فعال می شود، بثورات پوستی به صورت تاول های آبکی و دردناکی دیده می شوند که صرفا در یک بخش بدن هستند. به خاطر اینکه ویروس ریشه های عصبی ناحیه سینه، کمر، ران ها و گردن را درگیر می کند.

احساس سوزن سوزن شدن
زونا در اغلب موارد با حساسیت بیش از حد بدن شروع می شود. در واقع با علائمی مانند خارش، احساس سوزش،  بیحسی  و غیره بروز می کند. این علائم چند روز قبل از ظهور تاول های پوستی خود را نشان می دهند.

حالت تهوع
معده درد، دل درد، اسهال، استفراغ و علائم شبیه به  آنفلوانزا  نیز چند روز قبل از پیدایش ضایعات پوستی و تاول های زونا بروز می کند.

اگر ویروس زونا در اعصاب بینایی پخش شود، امکان بروز اختلالات بینایی نیز وجود دارد. در این صورت بیمار هنگام تماس با نور، دچار درد چشم می شود

سردرد
ویروس زونا در اغلب موارد باعث بروز درد نوروپاتی عصب های جمجمه ای می شود. این دردها به صورت سردرد خود را نشان می دهند.

تب
ویروس زونا به ندرت باعث  افزایش دمای بدن  می شود. اما در برخی موارد، بیماران در کنار سایر علائم، تب را نیز تجربه می کنند.

لرز
به طور طبیعی بیمارانی که دچار تب می شوند، لرز نیز دارند. افرادی که دچار این علائم می شوند تصور می کنند به آنفلوانزا مبتلا شده اند. در واقع علائم این دو بیماری را اشتباه می گیرند.

اختلالات بینایی
اگر ویروس زونا در اعصاب بینایی پخش شود، امکان بروز اختلالات بینایی نیز وجود دارد. در این صورت بیمار هنگام تماس با نور، دچار  دردهای چشمی  می شود.

در مواردی امکان بروز  ورم ملتحمه چشم  نیز وجود دارد. در این صورت اگر تحت درمان پزشکی قرار نگیرید، امکان دارد که ویروس به کوری دائمی چشم منجر می شود.

دردهای عضلانی
دردهای عضلانی ( میالژی ) اغلب یکی از علائم نشان دهنده ابتلا به زونا است. در بیشتر موارد، این دردهای عضلانی به صورت  سوزن سوزن شدن  و یا احساس درد در عضلات پاها و بازوها بروز می کند، به طوری که بیمار احساس می کند سوزن هایی در پوستش فرو می کنند.

خستگی زیاد
اکثر قربانیان زونا انرژی خود را از دست داده و احساس  خستگی بیش از اندازه  ای دارند. در موارد شدیدتر امکان دارد که این احساس خستگی، به ضعف حافظه و گیجی نیز منجر شود.

حساس شدن به لمس
حساسیت بیش از اندازه به لمس یکی دیگر از مشکلاتی است که بیمار مبتلا به زونا با آن مواجه می شود.

این حساسیت در اغلب موارد در مناطقی از بدن مانند پیشانی و قفسه سینه ایجاد می گردد و در مواردی به قدری شدید می شود که فعالیت های روزمره مانند خوردن، خوابیدن، دوش گرفتن و غیره را سخت می سازد.