images.jpg5785

چرا برخی اطفال از درون دماغ صدایشان شنیده می شود و اصطلاحا صحبت کردن تودماغی دارند ،مشکل این افراد کجاست؟

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: در اختلال «گیلن‌باره»، صحبت کردن تودماغی، عدم توانایی برای قورت دادن غذا و جاری شدن آب از گوشه دهان نشان‌دهنده انتشار فلج به دستگاه تنفسی است که کودک باید به سرعت در ICU بستری شود.

ساسان ساکت درباره علایم اختلال «گیلن‌باره»، اظهار داشت: یکی از مهمترین علایم بالینی کودک مبتلا به «گیلن‌باره» این است که او ظرف 10 تا 21 روز گذشته دچار بیماری‌های تنفسی یا گوارشی شده باشد.

وی افزود: نکته مهم و حائز اهمیت نحوه الگوی فلجی در این اختلال است فرد مبتلا به «گیلن‌باره» ابتدا فلج در اندام‌های تحتانی و پا را به صورت دوطرفه و قرین شاهد است که به تدریج به سمت بالا می‌رود یعنی کف و ساق پا را درگیر سپس به سمت تنه و بالاتر می‌رود بنابراین در معاینه بالینی کودک فلج متقارن بالارونده دیده می‌شود.

این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: فلج در نهایت به دستگاه تنفسی می‌رسد و ظرف کمتر از 24 ساعت به مرگ کودک منجر می‌شود زیرا اگر فلج به دستگاه تنفسی برسد عملاً کاری نمی‌توان برای کودک انجام داد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: اگر کودک دچار صحبت کردن تودماغی شود یا قبلاً اشتهای خوبی برای غذا خوردن داشته اما اکنون نمی‌تواند غذا را قورت دهد و آب از گوشه دهانش جاری می‌شود نشان‌دهنده انتشار فلج به دستگاه تنفسی است که باید به سرعت در ICU بستری شود.
وی افزود: با بستری کردن عملاً مطمئن می‌شویم که راه‌های تنفسی کودک تحت کنترل است و بلافاصله اقدامات تشخیصی و درمانی شروع می‌شود.
ساکت گفت: یکی از راه‌های تشخیص اختلال «گیلن‌باره» بررسی نوار عصب و عضله است زیرا در این اختلال فلج از اندام‌های تحتانی شروع می‌شود، به سمت بالا می‌رود و بدن به اشتباه به غلاف میلین حمله می‌کند که با بررسی نوار عصب عضله می‌توان از وجود اختلال مطمئن شد.

این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان ادامه داد: با این روش سرعت هدایت عصبی کاهش پیدا کرده بافت عضلانی تغییر می‌کند.
وی افزود: پس از تأیید تشخیص اختلال درمان شروع می‌شود و علایم بالینی ظرف پنج روز بهبود می‌یابد اگر اختلال با علایم شدیدی مانند فلج اندام فوقانی شروع شود به سمت راه‌های تنفسی رسیده و موجب اختلال بلع می‌شود که در این حالت نیاز به احیای قلبی عروقی و لوله‌گذاری داخل تراشه وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر کودک با درمان استاندارد پنج روزه جواب نگیرد سراغ خطوط دیگر درمانی مانند تزریق کورتون داخل وریدی، ایمونوگلوبین و در نهایت تغییر خون می‌شویم.

فارس

ضعیف
بد
متوسط
خوب
عالی