Store-Food

مسمومیت غذایی با خوردن غذای آلوده ایجاد می شود. خطر در نظر گرفتن اقدامات احتیاطی ساده به حداقل می رسد. برخی از افراد در معرض خطر هستند، از جمله زنان باردار، افراد سالخورده، کودکان .  برخی از باکتری ها باعث مسمومیت غذایی می شوند. علائم آن شامل تهوع، گرفتگی معده، استفراغ، اسهال، تب و سردرد….است

مواد غذایی که تاریخ انقضا آن ها گذشته باشد و یا طی فرآیند پخت کاملا نپخته باشند، مثل مرغ و گوشت، بیشتر مستعد ایجاد مسمومیت هستند. یکی از راه های جلوگیری از مسمومیت غذایی، نگهداری درست غذاها در خانه و یا در یخچال، بعد از خرید و یا پختن است. این چگونه را به خاطر راهنمایی های آن در مورد نگهداری مواد غذایی برای پیشگیری از مسمومیت غذایی با دقت بخوانید.

Store-Food-1

1-دمای یخچال را همواره زیر 41 درجه فارنهایت (5 درجه سانتیگراد) بگذارید. دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد، به تازگی مواد غذایی کمک می کند؛ همچنین دمای بین 5 تا 60 درجه سانتیگراد، بهترین دما برای فعالیت باکتری هاست.

Store-Food-2

2-پسماند غذایی را ابتدا در بیرون از یخچال، به مدت حداقل دو ساعت، کاملا خنک کرده و سپس آن را در یخچال قرار دهید. قرار دادن ماده غذایی داغ در یخچال، علاوه بر ضرر رساندن به یخچال، به علت بالا بردن دمای داخلی یخچال، می تواند بدلیل تجمع بخار تشکیل شده، رشد باکتری ها را افزایش دهد. اگر پسماند در دو ساعت خنک نشد، آن را داخل کاسه ای با عمق کم و کوچک قرار دهید تا سریعتر خنک شود.

Store-Food-3
3-بعد از اینکه درب قوطی کنسرو را باز کردید، در صورتی که مقداری از آن اضافه مانده باشد، آن را داخل ظرفی دیگر بریزید، چرا که فضای فلزی داخل قوطی، ممکن است باعث فساد آن شود.

Store-Food-4

4-قبل از اینکه مواد غذایی را داخل یخچال بگذارید، روی آنها را بپوشانید. نوشیدنی ها، مایعات و دیگر مواد غذایی، از این راه، دیرتر فاسد می شوند. درپوش پلاستیکی و یا ظروف فلزی برای این کار بهتر هستند.

Store-Food-5

5-مواد پخته را از مواد خام جدا کنید. با این کار، باکتری های مواد خام به مواد پخته منتقل نمی شود. مواد خام را داخل یک بشقاب و یا کاسه قرار داده و آن را در قفسه پایین یخچال بگذارید تا مواد غذایی دیگر آلوده نشوند.

Store-Food-6

6-مواد کهنه و یا تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید. نگهداری مواد فاسد، باعث انتقال باکتری به مواد غذایی دیگر می شود. طعم مواد پس از منقضی شدن تاریخ مصرف شان، ممکن است که تغییر نکند، اما نباید این مواد را مصرف کرد، چرا که حامل باکتری های مختلف هستند.

نکات و هشدارها

در خرید مواد غذایی، خوراکی های گرم را کنار مواد سرد، در یخچال قرار ندهید تا از رشد باکتری در مواد سرد جلوگیری شود و مواد گرم، سریع سرد نشوند.
هیچ گاه گوشت، ماهی، تخم مرغ و مرغ خام و یا پخته را در فضای اتاق، به مدت بیش از 2 ساعت رها نکنید. این غذاها حاوی موادی هستند که محلی مناسب برای رشد باکتری ها به شمار می رود.

منبع-phow