اگر قرص خواب آور مصرف می کنید بهتر است بدانید در معرض ابتلا به بیماری پارکینسون هستید
برای همه ما اتفاق افتاده است که محل پارک خودرو را از یاد ببریم یا علت وارد شدن به آشپزخانه را فراموش کنیم. زمانی که مشغله زیادی دارید و ذهن درگیر است فراموشی ،امری طبیعی است، اما در برخی افراد فراموشی به بیماری آلزایمر پیشرفت خواهد کرد.
نتایج ده ها سال تحقیق نشان میدهد که تراکم همزمان پروتئینهای سمی در مغز به نام بتا آمیلوئیدوتاو به بروز آلزایمر منجر می شود. اما چیزی که آشکار نیست این است که چه چیزی باعث تراکم این پروتئینها میشود. به گفته محققان، برخی نتایج بررسیهای جدید نشان میدهد که علتهای این بیماری فراتر از ژنتیک و عادتهای ناسالم است، اما علتهایی که علم به آن اشاره میکند:
داروهای خوابآور و ضد اضطراب
نتایج بررسیها نشان میدهد که مصرف طولانی مدت دستهای از داروها به نام بنزودیازپین شامل داروهایی از جمله لورازپام، آلپرازولام و کلونازپام که اغلب برای درمان اضطراب و بیخوابی تجویز میشود با بیماری آلزایمر ارتباط دارد. بررسی ۶ ساله داوطلبان نشان داد مصرف بیش از سه ماه بنزودیازپین ۵۱درصد با افزایش بیماری آلزایمر ارتباط دارد. (البته اگر گاهی از این دارو استفاده میکنید با مشکل مواجه نخواهید شد.)
ضربه به سر
اگر به هر علتی، ضربهای به سر شما وارد شده است باید کمی نگران بروز آلزایمر باشید.
هنگامی که میکروگلیا (سلولهایی در مغز ) به طور مداوم دچار التهاب باشد، کمتر میتواند بتاآمیلوئید را از مغز پاک کند. در این شرایط پروتئینهای سمی در مغز تراکم پیدا میکند و نرونها را از بین میبرد. هنوز علت این که چرا التهاب در برخی افراد باقی میماند یا این که چند مورد از ابتلای بیماری آلزایمر با آسیبهای ضربهای ارتباط دارد، مشخص نشده است.
به طور منظم کمخوابی دارید
در سالهای اخیر با مشغله کاری که همه دارند کمبود خواب به یک اپیدمی تبدیل شده است. دیر خوابیدن علاوه بر ایجاد خواب آلودگی و رو آوردن به خوردن تنقلات، میتواند بروز آلزایمر را تسریع کند. کمخوابی مزمن باعث ایجاد استرس مغز و بدن میشود (به همین دلیل است که همیشه احساس خستگی میکنید).
تنهایی
به گزارش سایت «MSN»،،نتایج بررسیها نشان میدهد که احساس تنهایی در سالمندان احتمال بروز اختلال مشاعر را با 1.63 برابر افزایش میدهد؛ بنابراین با اطرافیان خود ارتباط برقرار کنید.
دیابت در مغز (دیابت نوع3)
در واقع آلزایمر یک بیماری متابولیک است که روی مغز تأثیر میگذارد. این ارتباط باعث شده است پزشکان، بیماری آلزایمررا “دیابت نوع ۳ “نامگذاری کنند. سلولهای مغز از گلوکز به عنوان سوخت استفاده میکنند. انسولین از سلولها میخواهد تا این سلولها، گلوکز موجود در خون را مصرف کنند.سلولهای مغز هم ممکن است مانند سلولهای دیگر در بدن به انسولین مقاومت پیدا کنند. هر عضو از بدن میتواند به انسولین مقاوم شود از جمله کبد که به آن بیماری کبد چربی غیرالکلی میگویند.اگر در کلیه باشد به آن بیماری کلیوی و اگر در مغز باشد به آن بیماری آلزایمر گفته میشود. نتایج بررسیهای چند سال اخیر نشان میدهد که این امر باعث سمی شدن مغز میشود و در نتیجه تراکم پروتئینهای مضر و مرگ نرونها را به همراه دارد.
روزنامه خراسان