ممکن است هرگز اسم این سالاد را نشنیده باشید ولی این سالاد رنگارنگ دارای مواد مغذی است ک دارای کوینوا است و همین خاصیت آنر ا صد چندان کرده است این سالاد را شما هم می توانید درست کنید چون کینوا خوشبختانه در ایران هم کاشته میشوند. این گیاه در آمریکای جنوبی معروف است و به آن شاه دانههای خوراکی میگویند. شیوه طبخ آن مانند برنج است اما این گیاه جزء غلات حساب نمیشود. کینوا برای مقابله با مشکلات گوارشی و شکمهای نفخ کرده، درمان کلسترول بالا و چربی خون معجزه لاغری و مسکن دردهای میگرنی به کار میرود و کنترل کننده دیابت نوع ۲ و مهمتر از همه این ماده خوراکی معجزهآسا ضدپیری سلولهای بدن است. با اینکه این گیاه مانند برنج طبخ میشود اما در دسته گیاهانی مانند چغندر و اسفناج قرار میگیرد و از غذاهای مورد علاقه اهالی آمریکای جنوبی است. میگویند این غذای اقوام باستانی آکا بوده و امروزه بهترین جایگزین برای برنج است.
این سالاد مکزیکی علاوه بر رنگ زیبای آن سرشار تمام مواد مغذی و مفید برای بدن است و در تابستان حتی میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل از آن استفاده کرد. برای کسانی که برای کاهش وزن به دنبال غذاهای متنوع کم کالری و مقوی هستند این سالاد کینوا را بسیار توصیه میکنیم.
موادلازم
دو سوم پیمانه کوینوا
سه دوم پیمانه آب مرغ یا آب گوشت
یک پیمانه لوبیا چیتی یا همان لوبیا قرمز پخته شده
دو سوم پیمانه ذرت پخته شده
۳ عدد خیارشور خرد شده
۱ عدد پیاز متوسط خرد شده
۱ عدد فلفل قرمز شیرین یا فلفل دلمهای قرمز
۳ قاشق غذاخوری پنیر چدار . بر حسب سلیقه میتوانید از پنیر فتا و یا پارمیزان هم استفاده کنید
۱۵ برگ تازه گشنیز ( درصورت تمایل میتوانید جعفری را جایگزین کنید به سلیقه ایرانیها جعفری خوشمزه تر است) خرد شده
۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۲ قاشق غذاخوری آب لیمو تازه
نمک و فلفل سیاه بر حسب سلیقه
کینوا را در آب مرغ مانند کته بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه کامل بپزد تا آب کاملا خشک شود و کینوا کاملا پخته ممکن است زمان بیشتری هم ببرد. آب مرغ که خشک شد مانند کته برای مدتی سر قابلمه را بگذارید تا از حالت خیسی خارج شود و کاملا مغز پخت. از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
بعد از خنک شدن کوینوا تمام مواد دیگر با هم مخلوط کنید و سالاد خوشرنگ و خوشمزه و پر از مواد مغذی خواهید داشت.
یک نکته: شیوه پختن کینوا آن را مانند برنج، بشویید و آب کش کنید بعد داخل قابلمه بریزید و کمی آب که رویش را بپوشاند درست مانند کته بگذارید بجوشد بعد که آبش خشک شد حرارت را خیلی کم کنید و سر قابلمه را بگذارید تا دم بکشد)
منبع : www.zanjefil.com