images.jpg3263

افراد سالخورده ای که مستعد ابتلا به عارضه قلبی هستند بهتر است مراقب باشند تا به بیماری های مفصلی مانند آرتروز دچار نشوند!

پژوهشگران در بررسی های جدید خود به وجود ارتباط مستقیمی بین ابتلا به بیماری های قلبی و کم شدن سطح مواد معدنی استخوان ها در کهنسالی پی بردند که منجر به پوکی استخوان می شود. این عارضه در زنان شدیدتر از مردان گزارش شده است.
یکی از عوارض و بیماری های بسیار تاثیرگذار در سلامت افراد کهنسال، پوکی استخوان و سلامت شرایط استخوانی آنها است. در این مطالعات تیمی از پژوهشگران دانشگاه ساوتهمپتون آمریکا دریافتند که افراد دارای عوارض و بیماری های قلبی، در مقایسه با افرادی که هیچ سابقه ای از بروز بیماری های قلبی در آنها دیده نمی شود، به طور کلی سطح کمتری از چگالی مواد معدنی در استخوان های خود دارند.
از این روش فنی برای مطالعه ۳۵۰ زن و مرد در رده سنی ۷۰ تا ۸۵ سال استفاده شد. تمامی این افراد دارای عوارض ناشی از انسداد شریان قلبی، از جمله آنژین، حملات قلبی و ضعف قلب بودند. نتایج مطالعات فوق نشان می داد که چگالی مواد معدنی موجود در استخوان های افرادی که دارای انسداد شریان و بیماری های قلبی هستند، به نسبت افراد سالم کمتر است.
موضوع قابل تامل در این مطالعات وجود شرایط بحرانی تر پوکی استخوان در بین زنان نسبت به مردان در شرایط مشابه سن و سلامت قلب بود. به این ترتیب مشخص شد که زنان در این مورد آسیب پذیرتر از مردان هستند.
پرفسور «سایروس کوپر»، عضو تیم پژوهش و روماتولوژیست دانشگاه ساوتهمپتون، در این مورد می گوید: «نتایج این پژوهش نشان می دهد که برای معالجه و بررسی شرایط افراد دارای پوکی استخوان در کهنسالی، باید سوابق بیماری های قلبی وی نیز مدنظر قرار گیرد.»

مهر: