چه عواملی در بروز غلظت خون تاثیرگذار است و مهمترین درمان ها برای این عارضه کدامند
،با این حال با تمام فواید و خواصی که برای گیاهان دارویی مطرح است دکتر لیلا شیربیگی، متخصص طب سنتی میگوید: «در مصرف گیاهان دارویی نباید زیادهروی شود و باید نسبت به مقدار متعادل مصرف آنها آگاهی داشت چراکه مصرف بیرویه برخی از گیاهان از جمله پونه میتواند با عوارض همراه باشد.»
وی با اشاره به اینکه پونه با نام رایجwild mint از خانواده تیره نعناع (Labiatae) و دارای انواع مختلفی است، توضیح داد: «این گیاه دارای برگهای کرکدار با غباری به رنگ سبز نقرهای و گلهای آبی رنگ است که طبیعت گرم و خشکی دارد و مصرف آن به افرادی که از نفخ رنج میبرند، پیشنهاد میشود.»
عضو هیاتعلمی دانشگاه علومپزشکی تهران درخصوص این خاصیت درمانی پونه گفت: «این گیاه نیز مانند نعناع درد ناشی از نفخ را کاهش میدهد و مصرف آن بعد از غذا به دلیل اینکه به هضم غذا کمک میکند، مفید است. علاوه بر این، پونه میزان تعریق را در افراد بالا میبرد، در نتیجه مصرف آن به کسانی که عرق نمیکنند، توصیه می شود.»
دکتر شیربیگی مصرف این گیاه دارویی را به مبتلایان به غلظت خون هم توصیه و خاطرنشان کرد: «مصرف پونه باعث کاهش غلظت خون در افراد میشود. در عین حال هم به دلیل رقتی که در خون ایجاد میکند، امکان ایجاد تداخل آن با داروهای ضدانعقادی وجود دارد، به همین دلیل برای استفاده از این گیاه و توصیه میشود حتما به متخصص طب سنتی مراجعه شود.»
از اثرات مهم دیگری که پونه دارد، تقویت کبد است که این متخصص طب سنتی در این باره گفت: «این گیاه از مقویات کبد است و انسدادهای داخل کبدی را از بین میبرد. ضمن اینکه اگر در تهیه شربت سکنجنبین به جای نعناع، از پونه دم کرده استفاده شود، مصرف آن برای دردهای ناحیه طحال مفید خواهد بود و استفاده از ضماد پونه روی مفاصل نیز باعث کاهش درد در این ناحیه از بدن میشود.»
وی در نهایت با هشدار درخصوص عوارض این گیاه گفت: «با تمام خواصی که برای این گیاه مطرح است، مصرف بیرویه گیاه پونه میتواند با عوارضی چون مسمومیت همراه باشد و در دوران بارداری نیز به دلیل اینکه باعث سقط جنین میشود، منع مصرف مطلق دارد. البته این احتیاط مصرف، درخصوص اسانس این گیاه که در بازار وجود دارد نیز مطرح است و باید با احتیاط مصرف شود چون میتواند عوارض جدی به همراه داشته باشد.»