لوبیا حاوی قندهایی است که برای سیستم گوارشی خوب نیست و می تواند گاز تولید کند. بدن انسان فاقد آنزیم برای از بین بردن این قندها است در نتیجه در شکم ما باعث ایجاد گاز می شود. دانه های خشک شده از قبیل لوبیا باید حداقل چهار ساعت خیس شود تا تولید گاز نکند و مضر نباشد .معمولا نقش تغذیه در ابتلا یا تشدید برخی از بیماریهای گوارشی مانند اسهال و استفراغ، بسیار پررنگ است. مثلا خیلی از ما نمیدانیم که مصرف غذاهای سوخاری، چرب و سرخکردنی میتواند دلیلی برای ابتلا به اسهال، مخصوصا در بچهها باشد. چربیهای فراوان و اغلب اشباع موجود در این نوع غذاها، عامل اصلی ابتلا یا تشدید اسهال به حساب میآیند. از طرف دیگر، معمولا غذاهای سرخکردنی با منابع چربی دیگری مانند تکههای گوشت چرب، انواع سس، پنیرهای پیتزا یا سسهای سالاد خامهای و پرچرب مصرف میشوند و همه این ترکیبات هم میتوانند آتش اسهال را شعلهورتر کنند. از این رو، توصیه ما به مصرف ساندویچها و غذاهای تنوری و کبابی به جای انواع سوخاری و مصرف سالاد سبزیجات با سس آبلیمو در کنار این غذاها است. مرکبات، مخصوصا پرتقال و گریپفروت، سرشار از فیبر غذایی هستند و این میوهها هم میتوانند بهشدت باعث تشدید اسهال شوند. انواع خوراکیهای صنعتی (آدامسها، کیکها، کلوچهها و …) حاوی قندهای مصنوعی مانند سوربیتول هم میتوانند باعث ابتلا یا تشدید اسهال شوند. سوربیتول در بدن هضم نمیشود و از این رو عاملی برای ابتلا به اسهال به شمار میرود.
منبع : www.salamdr.com