gadr

علت چاق شدن در شب های احیا چیست آیا این دو می تواند به هم ارتباطی داشته باشد ؟  بیداری  در شب چه ارتباطی با اضافه وزن دارد؟ کدام مواد غذایی سبب اضافه وزن بیشتر در شب های قدر می شوند؟ پاسخ پرسش ها  را در ادامه بخوانید…

چرا در شب قدر مستعد چاقی هستیم؟

دانشمندان اخیراً رابطه ای قوی میان خواب و اضافه وزن یافتند. طبق نظر آن ها، افرادی که دچار کم خوابی یا شب بیداری هستند، بیش از دیگران دچار چاقی می شوند.
در واقع کسانی که شب بیداری می کنند و کمتر می خوابند، ماهانه حدود دو کیلو اضافه وزن پیدا می کنند. تاثیرگذاری خواب بر وزن، دلایل خاصی فیزیولوژیکی دارد که عبارتند از:

۱-    اختلالات هورمونی

یکی از علل اصلی اضافه وزن در اثر کم خوابی، اختلال در هورمون های تنظیم کننده ی اشتهاست. «گرلین»، هورمون اشتها و گرسنگی است که در اثر شب بیداری بیش از همیشه ترشح می شود و «لپتین» نیز هورمون سیری است که بر اثر شب بیداری، دیرتر عمل می کند.
در نتیجه، فرد بیشتر از همیشه اشتها دارد و دیرتر احساس سیری می کند. بنابراین راحت تر چاق می شود.

۲-    کاهش متابولیسم بدن

سوخت و ساز بدن در اثر کم خوابی و شب بیداری کاهش می یابد زیرا دمای بدن در حالت کم خوابی، حدود ۵ درجه کم می شود و مواد دریافتی را دیرتر می سوزاند زیرا انرژی بدن بیشتر صرف گرم شدن بدن می گردد.

۳-    ذخیره و مصرف انرژی

به طور طبیعی، سیستم بدن، هنگام شب انرژی لازم خود را ذخیره می کند و در طول روز، انرژی ذخیره شده را مصرف می کند.
این درحالی است که شما هنگام شب ها به ویژه شب های قدر زمان زیادی را بیدار می مانید و بدن تان نیاز بیشتری به دریافت غذا دارد و هنگام صبح که باید انرژی ذخیره شده را مصرف کنید و بسوزانید، خواب هستید و هیچ تحرکی ندارید.

۴-    برهم خوردن تنظیم غذایی

بدن به مصرف مواد غذایی در وعده هایی خاص عادت می کند. به طور مثال در ماه رمضان وقتی به وعده های افطار و سحری عادت کردید، حذف آن ها به سیستم بدن آسیب می زند.
شما با شب بیداری، سیستم بدن را مختل می کنید زیرا در موقعی که باید خواب باشید، بیدارید و بدن تان زود به زود، نیاز به غذا را احساس می کند. به همین دلیل شما به ریزه خواری مشغول می شوید که به نوبه ی خود از عوامل اصلی چاقی است.

۵-    استرس

برهم خوردن تنظیمات خواب، باعث ترشح هورمون استرس می شود و میزان ترشح کورتیزول و نوراپی نفرین را افزایش می دهد. افزایش استرس به نوبه ی خود باعث گرسنگی بیشتر می شود.
بنابراین روزه داران، در شب های قدر بیش از دیگر اوقات مستعد اضافه وزن هستند.

چند توصیه!

–    از خوردن مواد چرب، زودهضم و شور در شب های قدر بپرهیزید. زیرا علاوه بر کم آب کردن بدن تان، باعث افزایش اشتها می شوند.
–    برای رفع گرسنگی شبانه در شب های قدر از میان وعده های سبک استفاده کنید. مواد کربوهیدرات دار ساده مانند خرما و کشمش و آجیل منابع مفیدی برای رفع گرسنگی هستند.
–    بعدازظهرها را استراحت کنید تا موقع شب بیداری های شب قدر کم خواب نباشید و کمتر احساس خواب آلودگی کنید.

منبع : baghdaroo.com