nri1666-f1

راههای شایع بروز ویروس سل در افراد مختلف و راههای پیشگیری از بروز آن را در این  مطلب با هم بررسی می کنیم.

محمدرضا بلورساز با هشدار نسبت به شیوع سل در جهان، اظهار داشت:‌ شایع‌ترین بیماری‌ عفونی سل است، اکنون ۲۰ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند و پیش‌بینی می‌شود این آمار تا ۲۰۲۰ به ۵۰ میلیون نفر برسد.
وی ادامه داد: سالانه ۹ میلیون نفر به سل آلوده و ۳ میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که از این تعداد ۵۰۰ هزار نفر کودک هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: از کل مبتلایان به سل ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر مبتلا به سل مقاوم به درمان می‌شوند که آنتی‌بیوتیک‌ها و داروها بر آنها اثر ندارد، البته نوع مقاومت متفاوت است و فرد مبتلا ممکن است نسبت به یک یا چند دارو مقاومت نشان دهد.
این فوق تخصص بیماری‌های عفونی اطفال تصریح کرد: طبق آمار در سال ۹۰-۸۹ حدود ۱۰ هزار نفر در ایران به سل مبتلا بودند، این آمار در در حال افزایش است و ممکن است تا کنون آمار مبتلایان به ۱۳ هزار نفر رسیده باشد.

* راه‌های سرایت و علائم سل

رئیس انجمن عفونی اطفال ایران اظهار داشت: تشخیص سل آسان است معمولا در افراد بالغ نمونه سل و در اطفال نمونه شیره‌ معده را آزمایش می‌کنند و بعد از تشخیص درمان ارائه می‌شود خوشبختانه داروهای ضد سل در دسترس و ارزان هستند.
بلورساز گفت: سل بیشتر از طریق سرفه، عطسه، صحبت و ترشحات حلق و دهان قابل سرایت است این اختلال در افراد بالغ با تب و لرز شبانه ، سرفه،‌کاهش وزن و بی‌اشتهایی شدید خود را نشان می‌دهد؛ همچنین علائم سل در اطفال سرفه‌های مداوم، تب‌های نامشخص، رشد مختل و گوشه‌نشینی همراه است.
وی افزود: به طوری کلی سل اولیه با سرفه، کاهش وزن، بی‌اشتهایی، خستگی، کم‌خونی و گهگاهی لرز شروع و به تدریج علائم ثابت می‌شود.

* تشخیص سل آسان است

رئیس انجمن عفونی اطفال ایران اظهار داشت: تشخیص سل آسان است و این بیماری در افراد بالغ با نمونه سل و در اطفال با نمونه شیره معده قابل تشخیص است پس از تشخیص بیماری راهکارهای درمانی ارائه می‌شود. خوشبختانه داروهای ضد سل در دسترس و ارزان هستند.
وی ادامه داد:‌ اگر سل در مراحل اولیه تشخیص داده شود با حدود ۲۵ هزار تومان قابل درمان است اما اگر فرد در مراجعه به پزشک کوتاهی کند ممکن است دچار سل مقاوم به درمان شود که با ۲۵۰ میلیون تومان نیز قابل درمان نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد اگر پدری دچار سل شود و درمان نشود خانواده‌ای برای حدود ۱۵ سال بی‌سرپرست می‌مانند و این موضوع بار سنگینی بر دوش خانواده و دولت بر جای خواهد گذاشت توصیه می‌شود همکاران پزشک در تشخیص سل دقت کنند و پس از آن درمان را در کوتاهترین زمان ممکن آغاز کنند.

افکارنیوز،