images.jpg587668

در تابستان چه کارهایی لازم است که تندرستی تان را بتوانیم حفظ کنیم و از بیمار های و خطرات جانبی ناشی از گرمای این فصل رهایی یابیم.

ناصر رضایی پور متخصص طب سنتی درباره تابستان و تدابیر آن اظهار کرد: مزاج تابستان، در اقلیم معتدل و در مقایسه با دیگر فصول،گم و خشک است.

-تابستان بهترین فصل برای پیران و صاحبان مزاج سردتر و بلغمی است.

-در صورت عدم رعایت تدابیر تابستان بیماری‌های صفراوی چون برخی تب‌ها، عطش، برخی مشکلات گوارشی مانند بی‌اشتهایی, تهوع،گرمازدگی، اضطراب و مشکلات قلبی و … در تابستان بیشتر می‌شود.

-بهتر است در تابستان از خوردنی‌های گرم و خشک, تند, شور و شیرین پرهیز کنیم.

به گفته وی با توجه به ضعیف شدن دستگاه گوارش در فصل تابستان خوردن و آشامیدن را کم کنیم.

-بهترین خوراک‌های تابستانی برای افراد سالم، خوراک‌های “زود گوار” و “حاضری” مفید است.

– مصرف میوه‌های تر مانند گیلاس، آلو، توت، سیب و هندوانه سبزی‌هایی چون کاهو،کدو, خیار و نوشیدنی‌هایی چون شربت‌های ریباس، انار، سکنجبین ،لیمو و نارنج در این فصل مفید است.

برخی توصیه‌های حفظ تندرستی در تابستان:

رضایی پور افزود: آرمیدن درجای خنک و سایه تهویه مناسب داشته باشید و درصورت امکان نزدیک آب باشد.

-کاهش شدت و اندازه ورزش و پرهیز از فعالیت شدید به ویژه در ساعات گرم روز در این فصل باید رعایت شود.

-کاهش نزدیکی جنسی, پرهیز از سیر و سفر در گرما از تدابیر این فصل است.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: پوشیدن لباس‌های خنک چون کتان، پرهیز از فصد و حجامت بی‌دلیل و ….

مصرف شربت عناب در فصل تابستان برای پاکسازی خون و کاهش حرارت و التهاب آن مفید است.

طرز تهیه شربت عناب: 800گرم عناب خشک را در 4لیتر آب بجوشانید تا بپزد.سپس عناب‌ها را له کرده، مایع به‌دست آمده را صاف کرده و 3کیلوشکر در آن بریزید و دوباره کمی بجوشانیدتا شربتی باقوام مناسب به دست آید. نوشیدنی گوارای حاصل از نیم استکان از این شربت با یک لیوان آب خنک، برای پاکسازی خون و کاهش حرارت و التهاب آن مفید است

تسنیم