براساس تحقیق یک پژوهش جدید، احتمال ابتلا به زوال عقل در اشخاص مبتلا به دیابت نوع 2 که عوارض دومی آن خطرناک تر از این بیماری است را تجربه می کنند و با پیر شدن، بیشتر می گردد.
نتایج این مطالعه که بمدت 12 سال بطول انجامید در مجله انجمن غدد درون ریز، Clinical Endocrinologyمنتشر شد، دانشمندان در این تحقیق به ارزیابی شدت پیشرفت دیابت و ارتباط آن با خطر ابتلا به زوال عقل پرداختند.
دانشمندان سوابق پزشکی 431178 نفر را از پایگاه داده های تحقیقاتی بهداشت و درمان بیمه ملی تایوان از سال 1999 استخراج و بررسی نمودند. این افراد همگی 50 سال یا بیشتر سن داشته و اخیرا ابتلا آنها به دیابت مشخص شده بود.
محققان تعداد افرادی را که حداقل سه بار بصورت سرپایی ویزیت شده و یا پس از تشخیص دیابت در بیمارستان بستری شده بودند را بررسی کردند.
در این تحقیق، از نوعی شاخص شدت عوارض دیابت به منظور پیش بینی مرگ و میر و بستری شدن در بیمارستان استفاده شد. عوامل مرتبط با بیمار مانند داروهای کاهنده ی قند خون، پایبندی به مصرف داروها و ابتلا به بیماریهای دیگر، در بررسی نتایج در نظر گرفته شد.
26856 نفر یا بعبارتی 6.2 درصد از این افراد به زوال عقل مبتلا شده بودند،این خطر برای کسانی که نمره بالاتری از شاخص شدت عوارض دیابت داشتند، افزایش یافته بود.
قند خون کنترل نشده یک عامل بسیار مهم در بروز عوارض دیابت است و محققان تاکید کردند که کنترل خوب قند خون می تواند خطر ابتلا فرد به زوال عقل را کاهش دهد.
پرفسور Wei-Che Chiuیکی از نویسندگان این تحقیق می گوید: این مطالعه نشان می دهد چرا برای افراد مبتلا به دیابت همکاری نزدیک با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی در کنترل قند خون بسیار مهم است، کنترل بیماری می تواند از شروع دمانس مغزی در سنین بالا جلوگیری کند.
منبع : diabetestma.org