هورمون تیروئید دارای اثرات مهمی بر روی عضله قلب، گردش خون ، و سیستم عصبی سمپاتیک است که تغییر همودینامیک قلب و عروق در یک راه قابل پیش بینی در بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید استیک فوق تخصص غدد بروز مشکلات قلبی نظیر تپش قلب، اختلال و سیستم قلب و ضعف عضلات قلبی را حاصل عدم کنترل پرکاری تیروئید دانست.
دکتر حسین دلشاد در گفتوگو با (ایسنا)، با اشاره به اهمیت تاثیر هورمونهای غده تیروئید بر متابولیسم کلیه اعضای بدن، اظهار کرد: در صورتی که قبل از کنترل کامل شرایط بیمار مصرف داروی ضدتیروئید قطع شود، علائم و نشانههای آن خود را نشان میدهد و حتی به قلب و عروق و استخوانهای فرد تاثیر سوء میگذارد.
دلشاد در رابطه با مشکلات قلبی ناشی از پرکاری تیروئید اظهار کرد: عدم کنترل پرکاری تیروئید باعث بروز مشکلات قلبی نظیر تپش قلب، اختلال و سیستم قلب و ضعف عضلات قلبی و در استخوانها باعث پوکی استخوان میشود.
این فوق تخصص غدد گفت: درمان بیماریهای مرتبط با غده تیروئید ممکن است طولانی مدت باشد، اما قطع خودسرانه آن عوارض بسیار زیادی دارد.
دلشاد یکی از راههای موثر تامین ید در بدن را یددار کردن نمک مصرفی خانوادهها عنوان کرد و گفت: افراد نیاز به 100 تا 300 میکروگرم ید دارند که برای ساختن هورمونهای تیروئید باید مصرف میشود.
وی گفت: کلسیم و ویتامین D در صورتی که به اندازه کافی مصرف شود در حالت عادی در جلوگیری از پوکی استخوان موثر خواهد بود اما افزایش هورمونهای تیروئید باعث سرعت بیشتر در فرآیند پوکی استخوان میشود.
به گفته این فوق تخصص، بروز افسردگی، استرس و عصبانیت نیز از آثار روانی قطع درمان و رها کردن هورمون تیروئید به حال خود است که در میان بیماران بسیار شایع است.