بهتر است والدین به دنبال آرزو های خود در فرزندانشان نباشند و سعی کنند اهداف و علایقشان را به فرزندانشان تحمیل نکنند.
محمد احمدی، با تاکید بر اهمیت انتخاب رشته تحصیلی در آینده فردی و شغلی افراد، گفت: بهتر است خانوادهها در انتخاب رشته تحصیلی فرزندانشان اولویت را بر علایق فرزندانشان بگذارند و از تحمیل خواستههای خود به آنها خودداری کنند.
احمدی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه برخی والدین به دنبال برآوردن آرزوهای شکست خورده خود در فرزندانشان هستند و در تلاشند تا هر طور شده ناکامی و شکستهای خود را در فرزندانشان جبران کنند، گفت: خانوادهها باید به این مهم توجه داشته باشند که هر فردی استعداد و علایق خاص خودش را دارد، لذا پافشاری و اصرار آنها بر حضور فرزندانشان در یک حوزه خاص، کار درستی نیست.
وی افزود: اصرار خانوادهها بر حضور فرزندانشان در یک حوزه خاص که مورد علاقه آنها نیست سبب خواهد شد تا فرد در آینده با مشکلاتی مواجه شود، لذا توصیه میشود خانوادهها به فرزندان خود اجازه بدهند تا خودشان برای زندگی خود تصمیم بگیرند، چراکه در این صورت در آینده نیز موفقتر خواهند بود.
احمدی با بیان اینکه هر فردی علایق، استعدادها و توانمندیهای خاص خودش را دارد، افزود: والدین باید بدانند که با تحمیل خواسته خود به فرزندانشان میتوانند مشکلات زیادی را پیش روی آینده آنها قرار دهند، چراکه فردی که مثلا میتواند یک مکانیک خوب باشد قطعا نخواهد توانست در رشتههایی مثل پزشکی، مهندسی و غیره موفق باشد.
احمدی ادامه داد: خانوادهها باید بدانند که فرزندشان ممکن است اصلا استعداد و علاقهای به رشته دلخواه آنها نداشته باشد و شاید فردی نتواند در رشتهای مثل پزشکی یا مهندسی اصلا ورود پیدا کند و چه بسا همان فرد یک مکانیک، ورزشکار و هنرمند خوب شود و بتواند در حوزههای دیگر به رشد و شکوفایی برسد، در حالیکه اصرار خانواده به تحصیل او در رشته ای خاص حتی ممکن است او را به ورطههای دیگری بکشاند.
وی در ادامه با اشاره به آمار بالای دانشآموزان رشته تجربی به دلیل تمایل زیاد خانوادهها به تحصیل فرزندانشان در رشتههای پزشکی، به دیدگاه حاکم بر جامعه مبنی بر اینکه همه دوست دارند فرزندانشان دکتر یا مهندس شوند اشاره کرد و گفت: این دیدگاه نگرش درستی نیست، چراکه هم جامعه به شغل های دیگری نیاز دارد و هم همه افراد استعداد و علاقه تحصیل و کار در این رشته ها را ندارند.
وی افزود: انتخاب رشته تحصیلی در مقطع متوسطه اولین گامی است که یک نوجوان به سوی شغل و هویت آینده خود برمیدارد و خانوادهها باید فرزندشان را در انتخاب بهترین رشته که متناسب با علایق و استعدادهای او است، راهنمایی کنند.
(ایسنا)