تحقیقات جدید درباره سرطان زا بودن گوشت قرمز گوشت، محصولات حیوانی، و غذاهای چرب این خطر را افزایش میدهند.بررسیها نشان داده که خطر ابتلا به سرطان در گیاه خواران ۴۰% کمتر از گوشت خواران است. همچنین کسانی که مصرف روزانه گوشت داشته اند ۳ برابر خطر ابتلا به سرطان قولون در آنها بیشتر از کسانی بوده که به ندرت گوشت قرمز مصرف میکردند. بررسیها مصرف بالای گوشت را با سرطانهای روده بزرگ و معده نیز مربوط دانسته اند. چندین فرضیه برای چنین ارتباطی پیشنهاد شده است. گوشت فاقد فیبر و سایر مواد محافظت کننده گیاهان بر علیه سرطان است در حالی که حاوی پروتئین حیوانی، چربیهای اشباع و بعضی مواد سرطانزا است که طی فرآیند یا پخت گوشت در گوشت به وجود میآید. چربی بالا گوشت و سایر مواد حیوانی تولید هورمونها را در بدن بالا میبرد که خطر سرطانهای مربوط به هورمونها همچون سرطان سینه و پروستات را افزایش میدهد. به نظر میرسد فرآیندهای دودی کردن یا نمک زدن به گوشتها این مواد سرطانزا را بیشتر کرده و توصیه به محدود کردن آنها در حد امکان میشود. همچنین سرخ کردن، کبابی، یا بریانی در حرارتهای بسیار بالا تولید مواد سرطانی را بیشتر کرده در حالی که بخارپز کردن، آبپز کردن، یا حتی میکرویو میزان کمتری از این مواد سرطانزا تولید میکنند.
تحقیقات جدید درباره سرطان زا بودن گوشت قرمز
۲۷ آبان ۱۳۹۲ ۲۲:۱۸