داروهای ضد درد موضعی از طریق پوست جذب می شود. شایع ترین اینها کرم یا ژل است که بر روی پوست مفاصل دردناک مالش میدهیم از آنجا که مواد از طریق پوست جذب می شود، اکثر داروهای ضد درد موضعی بهترین راه حل در مفاصل نزدیک به سطح پوست، مانند مفاصل دست ها و زانو ها هستند
جراح استخوان و مفاصل گفت: استفاده بیمورد از پماد یا ژلهای موجود در بازار باعث گم شدن علت بیماری میشود و تأثیر این ترکیبات بیشتر جنبه روانی دارد.
سیدهاشم حسینیفر در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: پماد و داروهای موضعی تأثیر آنچنانی بر روی دردهای مفصلی ندارند و اصولاً تأثیر روانی این ترکیبات بیشتر از تأثیر عملی آنهاست.
جراح استخوان و مفاصل گفت: به طور کلی در استفاده از پماد یا ژلهای گیاهی یا شیمیایی باید از ترکیباتی استفاده کرد که تأییدیه وزارت بهداشت داشته باشند چرا که داروهایی که بدون مجوز و به صورت دستساز درست شده باشند میتوانند عوارضی چون خارش، حساسیت، قرمزی، مشکلات پوستی یا عفونت را به دنبال داشته باشند.
متخصص استخوان و مفاصل تصریح کرد: در مواجهه با دردهای عضلانی بهترین راه، یافتن علت اولیه است چرا که ممکن است درد عضلانی به دلیل استفاده مداوم از مفصل، ضربه و تروما یا بیماریهای سیستمیک مفصلی به وجود آمده باشد و استفاده بیمورد و بدون تجویز پزشک از پماد یا ژلهای موجود در بازار باعث گم شدن بیماری اصلی و علت آن شود.
متخصص ارتوپدی ادامه داد: پماد و ژلهای مورد تأیید وزارت بهداشت نیز تأثیر 30 تا 40 درصدی در تسکین دردهای عضلانی دارند و نمیتوان خارج از اصول و تجویز پزشک از آنها نیز استفاده کرد چرا که میتوانند باعث مقاومت بدن در مقابل دارو شوند و در مواقعی که بیمار به آن داروها نیازمند است باعث کاهش تأثیر دارو شوند.