اصطلاح سیگاری های سالم به چه معناست و چه کسانی دچار این عارضه هستند و تنفس آنان با تنفس سیگاری های غیرسالم چه فرقی دارد!
براساس مطالعهای، 55 درصد از افرادی که سالم تلقی میشوند، در واقع به بیماریهای حاد ریوی دچار هستند. در حالیکه بعد از تست «توانایی تنفسی»، برای افراد سیگاری وضعیت سلامت تشخیص داده شده ولی در حقیقت بسیاری از آنها و کسانی که سابقا سیگار میکشیده اند، از بیماریهای حاد ریوی رنج میبرند. از نظر دکتر «جمیز کرپو»، پروفسور در دنور، «بهطورکلی، به وضوح تاثیرات استعمال دخانیات در طولانیمدت روی ریهها و سلامت ناچیز شمرده شده است.»
براساس مطالعهای منتشر شده در روزنامه آمریکایی (جاما اینترنال پزشکی) حدودا نیمی از افراد سیگاری و کسانی که سابقا سیگار میکشیدند و در تست «توانایی تنفسی» سالم شناخته شدهاند، در حقیقت دچار بیماریهای حاد ریوی هستند.
با در نظر گرفتن دیگر معیارهای درمانی مرتبط به برخی عملکردهای فیزیکی، علائم تنفسی و آزمایشهای عمیقتر بهخصوص اسکن، محققان این مطالعه اظهار کردهاند که 55 درصد از شرکتکنندگانی که در این آزمایش سالم ارزیابی شدند، از برخی بیماریهای ریوی مزمن رنج میبرند. این مطالعه روی حدود 9 هزار فرد 45 تا 80 سال انجام گرفته که طی 10سال حداقل یک پاکت سیگار در روز کشیدهاند. اکثر آنها 35 سال و حتی 50 سال سیگار کشیدهاند. با اسکن مشخص شده که 42 درصد از شرکتکنندگانی که در تست «توانایی تنفسی»، وضعیت سلامت برای ریههایشان تشخیص داده شده، به آمفیزم (بیماری دهانههای ریوی که به تدریج باعث صدمه به ریهها میشود) یا ضخامت راه تنفسی دچار هستند.
حدود 23 درصد از افراد سیگاری نسبت به کسانی که تا به حال سیگار نکشیدهاند، از تنگی نفس رنج میبرند. بهطورکلی افراد سیگاری و کسانی که قبلا سیگار میکشیدند، به وضوح نسبت به کسانی که هرگز سیگار نکشیدهاند، کیفیت زندگی پایینتری دارند.
احتمالا بسیاری از این افراد یا در نخستین مراحل بیماری مزمن انسداد ریه مثل آمفیزم قرار دارند که حدود 2 میلیون از مردم فرانسه را درگیر کرده یا دچار برونشیت حاد هستند که سومین علت مرگ و میر در ایالات متحده آمریکاست.تحقیقات اخیر نشان میدهد وادار کردن به اسکن افرادی که در طول حداقل 30 سال یک پاکت سیگار کشیدهاند، میتواند به وضوح سرطان را پیش از موعود تشخیص داده و میزان مرگ و میر را تا 20 درصد کاهش دهد.
براساس این تحقیقات، تشخیص بهموقع بیماریهای حاد ریوی همچنین میتواند علائم بیماری و کیفیت زندگی را بهبود بخشد. دکتر «الیزابت ریگان»، معاون پروفسور سازمان ملی سلامت یهودیان میگوید: «ما امیدواریم که این مطالعه به بیاعتبار کردن افسانه سیگاری سالم کمک کند و اهمیت جلوگیری از مصرف دخانیات را جا بیندازد.»