povlacenje-desni-01

چه عواملی در عقب نشینیی لثه ها تاثیرگذارند و می توانند موجب تحلیل رفتن آنان شوند!

عقب نشینی و تحلیل لثه‌ها عارضه ناخوشایند و یک بیماری پریودنتال است که بیشتر در افراد بالای 40 سال رخ می‌دهد.

این عارضه نشان دهنده بیماری لثه است و با بروز آن افراد اینگونه تصور می‌کنند که دندانشان بزرگ تر شده است در حالی که عقب نشینی بافت نرم لثه منجر به نمودار شدن بخش‌های پنهان دندان می‌شود و آن را بزرگ‌تر جلوه می‌دهد.

به گزارش انجمن دندانپزشکی کالیفرنیا، تقریباً سه چهارم بزرگسالان آمریکایی به نوعی دچار بیماری پریودنتال هستند. این بیماری منجر به درد، خونریزی، عقب نشینی و تحلیل لثه‌ها و از دست دادن احتمالی دندان‌ها می‌شود.

اولین نشانه بیماری لثه، لثه ملتهب و قرمز و خونریزی در حال مسواک زدن است. در این مرحله از بیماری شاید بتوان سیر آن را کاهش داد یا متوقف کرد ولی موارد شدید بیماری می‌تواند اثرات ماندگار داشته باشد.

بیماری‌های لثه تا 70 درصد منجر به از دست دادن دندان‌ها در بزرگسالان می‌شود. برای همین توصیه بر این است که اگر فردی حس کرد لثه‌هایش در حال التهاب و تحلیل است فوراً به دندانپزشک مراجعه کند. نادیده گرفتن علائم اولیه منجر به تشدید این بیماری می‌شود. بهداشت دهان و دندان البته مهم‌ترین عامل برای پیشگیری از این بیماری است. مسواک زدن دو بار در روز با برس نرم می‌تواند مفید باشد. مسواک زدن شدید خود باعث تحریک لثه‌ها شده و مضر است.

همچنین کشیدن نخ دندان به طور منظم، رژیم غذایی سالم و توقف سیگار کشیدن از ابتلا به بیماری لثه پیشگیری می‌کند.

در برخی موارد که لثه فروکش کرده و شما در معرض از دست دادن دندان هستید، عمل جراحی برای ترمیم لثه توصیه می‌شود.

سلامانه