با استفاده از این روش تشخیص افسردگی به راحتی ممکن شد که براساس آن تلفن همراه فرد افسرده و علاقیات وی مورد بررسی قرار میگیرند!
در این مطالعه از یک نرم افزار برای جمع آوری اطلاعات ویژه ای از تلفن هوشمند داوطلبان استفاده شده است. نتایج نشان می دهد فاکتورهایی مانند ساعات استفاده از شبکه های اجتماعی، میزان ساعات حضور در منزل، مکان های مراجعه شده، ساعات مکالمه و مواردی از این قبیل، نشانه های مهمی را برای افسردگی دراختیار متخصصان قرار می دهند.
محققان در این مطالعه 40 نفر را مورد بررسی قرار دادند؛ محققان در ابتدای این مطالعه به این افراد پرسشنامه ای در مورد افسردگی دادند. سپس محققان اطلاعات 28 تلفن همراه این افراد را مورد بررسی قرار دادند.
محققان همچنین اطلاعات سامانه ردیاب جهانی (جی.پی.اس) و مقدار استفاده از تلفن همراه را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند که 14 نفر از این افراد علائم افسردگی نداشتند و 14 نفر افسردگی متوسط تا شدید داشتند.
این اطلاعات نشان داد که افراد افسرده تمایلی برای بیرون رفتن از خانه ندارند که این موضوع بازتاب دهنده نداشتن انگیزه حرکت کردن در افسردگی است. ازدیگر نتایج این بررسی این بود که افراد افسرده زمان بیشتری را به تلفن همراه خود اختصاص می دهند و معمولا برنامه ریزی روزانه و هفتگی تلفن همراه این افراد غیر فعال است.
بر اساس گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری در آمریکا، از هر 10 آمریکایی، یک نفر به افسردگی مبتلاست. احساس غم و اندوه، بی انگیزه بودن، اختلال خواب و اشتها، از مهمترین علایم افسردگی محسوب می شوند.
تشخیص زودهنگام افسردگی، اثربخشی درمان را افزایش می دهد. افسردگی احتمال بروز سکته مغزی، بیماری های قلبی، پارکینسون و آلزایمر را افزایش می دهد.
محققان افزودند: احتمالا مردم برای جلوگیری از فکر کردن در مورد مسائل نگران کننده، دردناک و یا روابط دشوار سرگرم تلفن های همراه خود می شوند. که این رفتار کناره گیری در افسردگی مشاهده می شود.
ورزش منظم، عادات غذایی صحیح، معاشرت با دوستان شاد و روابط گرم خانوادگی از بروز افسردگی جلوگیری می کند. چندی است که استفاده از نرم افزارهای مبتنی بر تلفن همراه رایج شده است و این نرم افزارها علاوه بر تشخیص افسردگی، در تشخیص انگل خون و میزان اختلال اضطراب موفق بوده اند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Medical Research منتشر شده است.
ایرنا