7-11-2015-9-01-26-AM
 

این لگن که برای بیمارانی که دچار زخم بستر شده اند و از لحاظ حرکتی و جسمی توان جابجایی ندارند برنامه ریزی شده است که می تواند باعث پیشگیری از ایجاد زخم بستر در آنان نیز بشود!

بیشتر وقت‌ها تصور ما این است که طراحی صنعتی، فقط در حوزه گجت‌ها و محصولات فناوری است که زندگی ما را می‌تواند متحول کند. اما اگر نگاه مهندسان دقیق باشد و آنها به درستی نیازها و دشواری‌های روزمره ما را ببینند، می‌توانند با ایجاد تغییر در طراحی ساده‌ترین چیزهایی که هر روز استفاده می‌شود، زندگی ما را ساده کنند، از طراحی ظروف آشپزخانه گرفته تا کلیدها و پریزهای برق.

جالب است که گاهی آنقدر طراحی و شیوه ساخت یک وسیله، در طی سال‌ها و دهه‌ها ثابت مانده که ما فکر می‌کنیم، همین نوع طراحی بدون تغییر و به صورت مسلم برای سال‌های طولانی باید مورد استفاده قرار گیرد، اما همیشه کسانی پیدا می‌شوند که نگاه متفاوتی دارند.

7-11-2015-9-02-15-AM

در این پست می‌خواهیم نشان بدهیم که نگاه تازه در طراحی یکی از ظاهرا ساده‌ترین چیزهایی که بیماران به آنها نیاز دارند، چقدر می‌تواند کار بیماران و همراهان آنها را ساده کند.

تا زمانی که بیماری نداشته باشید که مجبور به استفاده از لگن باشد، متوجه نمی‌شوید که چقدر این کار دشوار است.

فرقی نمی‌کند که بیمار شما دوره موقت نقاهت بعد از عمل جراحی را طی می‌کند یا به سبب دیگری مثلا ناتوانی حرکتی، مجبور به استفاده دائم از لگن است، در هر صورت لگن، وسیله‌ای است که برخلاف دیگر وسایل پزشکی، بازنگری‌ای در طراحی آن از ۱۰۰ سال پیش تا حالا صورت نگرفته است.

لگن‌های سنتی هم برای بیماران و هم برای همراهان و خدمه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دشواری‌هایی به وجود می‌آورند:

– آنها ناراحت‌کننده هستند و باعث ایجا درد و فشار در بیماران می‌شوند.

– بیماران زن، بسیار دشوار می‌توانند از آن استفاده می‌کنند

– دهانه آنها بیش از حد باز است

– با آنها نمی‌شود به طرز پاکیزه‌ای، بدون آلوده شدن محیط اطراف، ادرار و مدفوع بیماران را جمع‌آوری کرد

و کلا استفاده از لگن مساوی است با استرس و ناخشنودی هم در بیمار و هم در اعضای خانواده یا خدمه.

درست به همین خاطر بود که شرکت پل ایده‌آل پارس یا P.I.P تصمیم گرفت که لگن‌های هماهنگ با آناتومی بدن انسان یا اصطلاحا ارگونومیک طراحی کند.

– این لگن‌ها طوری ساخته شده‌اند که استفاده از آنها هم برای بیماران زن و هم بیماران مرد، ساده است و می‌توانند هم برای جمع‌آوری ادرار و هم مدفوع از آنها استفاده کرد.

7-11-2015-9-03-56-AM

– این لگن‌ها پوشش یا سرپوشی دارند که در حین دفع، اعضای تناسلی بیماران را می‌پوشاند و باعث کاهش انتشار بوهای ناخوشایند می‌شود.

– این لگن‌ها روی قسمت‌های مختلف لگن در حین لگن‌گذاری فشار وارد نمی‌کنند و به این ترتیب از ایجاد زخم بستر، در بیماران جلوگیری می‌شود و دردی به بیماران تحمیل نمی‌شود.

– همچنین طراحی لگن‌ها P.I.P به گونه‌ای است که هیچ ترشحی به بیرون ریزش نکند.

– این لگن‌ها سه دستگیره دارند و به این ترتیب حمل آنها آسان است و احتمال واژگونی ندارند.

– شستشوی این لگن‌ها به صورت دستی یا با ماشین‌های شوینده بسیار ساده است و همچنین این لگن قابل اتوکلاو می باشد.