لرزیدن دستها یا همان رعشه معمولا در چه افرادی رخ می دهد و مهمترین علل این عارضه چیست؟
رعشه شایعترین حرکت غیر عادی بدن است و ممکن است در دستها، بازو، چشم، صورت، سر، طنابهای صوتی، تنه و ساق پا دیده شود.
رعشه ممکن است در هر سنی بروز کند ولی در افراد میانسال و سالمندان متغیر است اما در مواردی که لرزش در سنین پایینتر شروع شود باید جدی گرفته شود چرا که در بیماریهای تحلیل برندهی مغز مثل اماس یا بیماریهای مخچهای یا پارکینسون این نوع لرزشها دیده میشود.
عواملی که دست دوستی برای این لرزش دراز میکنند
رعشه در درجات مختلف در تمام افراد وجود دارد برای مثال وقتی دستها به صورت کشیده نگه داشته شود دستها اندکی لرزش پیدا میکنند اما عواملی هستند که این لرزش راتشدید میکنند از جمله استرس و اضطراب، خستگی و فعالیت فیزیکی شدید، مصرف الکل، پرکاری غدهی تیروئید و مصرف کافئین و سایر محرکها.
رابطهی علت و معلولی حاکم بر درمان بیماری با توجه به عوامل ایجاد کننده این لرزش نوع درمانها متفاوت است یعنی علت لرزش که مشخص شد درمان خاص برای آن صورت میگیرد.
دکتر محمد رضا معتمد متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: بسته به نوع علت این لرزش درمانهای مختلفی برای آن وجود دارد.
وی افزود: اگر لرزش بر اثر استرس و اضطراب یا مصرف کافئین باشد با برخی درمانهای دارویی که پزشک تجویز میکند این لرزش فروکش خواهد کرد.
وی ادامه داد: گاهی اوقات پرکاری تیروئید سبب لرزش بدن میشود که این وضعیت پرکاری باید بررسی شود و نسبت به درمان این پر کاری اقدام شود.
معتمد تصریح کرد: از عوارض استفاده از داروهای بیماریهای ریوی نیز ایجاد لرزش در بدن است که با کم کردن دارو این لرزش نیز کاهش پیدا میکند.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: نوعی از لرزش به دلیل بیماری پارکینسون اتفاق میافتد که با بقیه فرق میکند و با استراحت فرد لرزش بوجود میآید که در این مورد توصیه میشود افراد با انجام فعالیت بدنی لرزش را کاهش دهند.
معتمد خاطر نشان کرد: گاهی لرزش علت خاصی ندارد و ناشی از کهولت سن است که اگرچه با تجویز دارو کاهش پیدا میکند اما درمان قطعی ندارد.
وقتی طبیعت به کمک این لرزش میآید
همیشه درمان بیماریها به داروهای شیمیایی معطوف نمیشود و گاهی گیاهان اثر بخشی مناسبی بر درمان دارند.
دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: برای پیشگیری از این عارضه باید از نظر تغذیه به مصرف سبزیها و میوهها به طور مناسب توجه کرد.
وی افزود: از مصرف چای و قهوه به صورت بیرویه باید خودداری کرد زیرا که موجب افزایش لرزش در افراد میشود.
نیستانی خاطر نشان کرد: توصیه میکنیم افراد از برگهای کلم به دلیل داشتن ویتامینB که برای رشد مفید است استفاده کنند و همچنین از مصرف اسفناج، سیبزمینی، انجیر و لبو نیز برای کاهش این لرزش غافل نشوند.
همانطور که گفته شد نوع تغذیه و فعالیت فیزیکی در درمان یا افزایش این بیماری بسیار موثر است. تغذیه یا تحرکات فیزیکی میتواند برای افراد مضر واقع شود.
گزارش از مهناز متقی