images.jpg54156
با مشاهده این علایم و نشانه ها بهتر است فرزندتان را سریعا نزد متخصص ببرید و بدون تامل و معطلی ازلحاظ درمانی به وی رسیدگی کنید!

شاید کودک شما نتواند حالی را که تجربه می‌کند با جزئیات کامل و حتی گاهی به درستی برای‌تان شرح دهد. شاید وقتی که معده درد عذابش می‌دهد، شما را با گفتن «دلم درد می‌کنه!» گمراه کند یا شاید درد چشمش را برای شما «سردرد!» جلوه دهد. شاید کودک شما از خودتان نام دردی را شنیده باشد و گاهی بدون آنکه احساسش کند، شکایتی مشابه آنچه را که شما می‌گفتید مطرح کند و خلاصه شاید گاهی به‌خاطر جلب‌توجه شما خودش را به ناخوشی بزند. در مطلب قبل درباره انواع تب در کودکان و علائم آن صحبت شد، در ادامه به موارد دیگر می پردازیم:
اگر این علایم را در فرزندتان می‌بینید، بدون درنگ روانه بیمارستان شوید.درد ناگهانی معده
درد معده‌ای که در سمت راست و پایین احساس می‌شود یا به‌طور ناگهانی می‌آید و می‌رود را می‌توانید یک نشانه مشکوک و نیازمند درمان تلقی کنید.اگر فرزند شما سمت راست و پایین معده‌اش احساس درد می‌کند، از او بخواهید بالا و پایین بپرد. اگر این کار برای کوچولوی شما سخت بود، می‌توان حدس زد که او از آپاندیسیت رنج می‌برد. اگر چه آپاندیس سمت راست و پایین شکم قرار دارد اما درد ناشی از آن می‌تواند در اطراف ناف و یا پایین معده هم احساس شود. در صورتی که ویروس‌هایی که به معده حمله می‌کنند دلیل این درد باشند، احتمالا همراه با درد کودک‌تان واکنش‌هایی مثل تب، استفراغ و یا اسهال را هم نشان می‌دهد. اما به هر حال برای پیدا کردن علت اصلی، باید با پزشک کودک‌تان مشورت کنید و درمان را در صورت لزوم آغاز کنید.

اگر فرزند شما کمتر از چهار سال سن دارد و از معده‌دردی که چند ثانیه قطع می‌شود و دوباره آغاز می‌شود شکایت می‌کند، ممکن است به یک اختلال جدی و خطرساز روده دچار شده باشد. اگر چنین دردی با مشاهده خون در مدفوع همراه شد، دیگر دلیلی برای یک دقیقه وقت تلف کردن باقی نخواهد ماند.

کم شدن ادرار
خشکی دهان و لب‌ها، کاهش ادرار، پوست خشک، استفراغ یا اسهال شدید کودک‌تان را حتما جدی بگیرید و تصور نکنید که گرمای تابستان دلیل بروز این نشانه‌هاست.

همه این نشانه‌ها می‌گویند که بدن کودک شما آب زیادی را از دست داده است و باید به سرعت درمان شود. از دست رفتن آب بدن می‌تواند تا از دست رفتن سطح هوشیاری فرزند شما و به خطر افتادن سلامتش پیش برود. تصور نکنید که با مشکل جدی‌ای روبه‌رو نیستید. شاید تا رسیدن کودکتان به این مرحله، چیزی باقی نمانده باشد. پس درحالی که سعی می‌کنید به کودکتان مایعات بیشتری بخورانید، سری هم به یک بیمارستان شبانه‌روزی کودکان بزنید و از اینکه خطری سلامت و جان کودک شما را تهدید نمی‌کند مطمئن شوید.

لب‌های آبی
اگر لب‌های کودک شما آبی‌رنگ شده‌ یا اینکه در اطراف دهان او تغییر رنگ واضحی مشاهده می‌کنید، یعنی سلامت کودک شما در خطر است. در صورتی که این نشانه‌ها با دشواری در تنفس، درد قفسه سینه، نفس‌نفس زدن و یا شنیده شدن صدای سوت در زمان تنفس همراه می‌شود، یعنی مشکل فرزندتان جدی و وضعیت‌اش اورژانسی است.

شاید یک واکنش آلرژیک دلیل بروز همه این نشانه‌ها باشد اما ابتلا به بیماری‌هایی مثل ذات الریه یا سیاه سرفه هم می‌تواند این نشانه‌ها را ایجاد کند. در صورتی که ریتم نفس کشیدن کودک شما به‌شدت تند شده مشکل را جدی بگیرید. تعداد نفس‌های او در ۳۰ ثانیه را بشمارید و میزانش را در دو ضرب کنید. عدد به دست آمده در نوزادان نباید کمتر از ۶۰، در بچه‌های زیر یک سال کمتر از ۴۰ و در کودکان ۱ تا ۳ ساله نباید از ۳۰ کمتر باشد. اگر کودک شما بین ۴ تا ۱۰ سال سن دارد، این عدد برای او نباید از ۲۴ کمتر شود.

استفراغ بعد از زمین خوردن
اگر کودک زیر شش ماه شما بعد از زمین خوردن و یا ضربه خوردن به سرش علائمی مثل استفراغ یا کم شدن هوشیاری را نشان می‌دهد، آنها را جدی بگیرید.

در چنین شرایطی هیچ زمانی برای تلف کردن ندارید. ممکن است کودک شما دچار صدمات مغزی جدی شده باشد و اگر تنها کمی دیر به بیمارستان برسانیدش، جبران صدمات وارد شده دشوار یا غیرممکن می‌شود. مهم نیست که کودک‌تان از چه ارتفاعی افتاده و یا چه چیز به سرش خورده؛ این نشانه‌ها را در هر حال باید جدی بگیرید.

سردرد همراه با استفراغ
سردردی را که در آغاز صبح و به محض بیدار شدن، کودک‌تان از آن شکایت می‌کند یا اینکه در میانه شب او را از خواب بیدار می‌کند، به ویژه اگر با تهوع و استفراغ همراه باشد باید یک نشانه خطر تلقی کنید.

این نشانه‌ها می‌تواند خبر از ابتلای کودک شما به میگرن دهد. میگرن در کودکان اگرچه مشکلی آزار‌دهنده است اما خطرناک نیست و اغلب از اعضای فامیل یا خانواده به ارث می‌رسد. با این وجود سردرد همراه با استفراغ در شب و ابتدای صبح، می‌تواند از مشکل جدی‌تری در مغز و اعصاب حکایت کند که باید توسط متخصص آن را بررسی و برای درمانش اقدام کنید.

 

منبع: سیب سبز