بهتر است از سنین کودکی عادت به خوردن غذاهای کم نمک کنید و نمکدان را سر سفره غذا نگذارید و غذاهایتان را کم نمک تهیه کنید!
دکتر محمد کاظم زاده افزود:نمک را به غذای کودکان زیر یکسال نباید اضافه کرد چرا که در این صورت مصرف شیر مادر توسط کودک کاهش پیدا می کند.
وی ادامه داد: یکی از دلایل این عدم موفقیت در کاهش مصرف نمک در جامعه ، شکل گیری عادت افراد به طعم شوری از سال های کودکی است به این معنا که افرادی که از کودکی غذاهای شور و پر نمک بیشتری مصرف کرده اند در بزرگسالی نیز تمایل بیشتری به مصرف اینگونه غذاها دارند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به لزوم کاهش مصرف نمک افزود:با کاهش مصرف نمک می توان زندگی سالم را برای افراد ایجاد کرد.
وی عنوان کرد:مصرف بیش از حد نیاز نمک، تبعاتی از جمله بالا رفتن فشار خون را به دنبال دارد و با افزایش فشار خون از حد طبیعی، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته های قلبی و مغزی نیز به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
دکتر محمد کاظم زاده افزود:نمک مصرفی باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد چراکه نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا، میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می کنند.
وی اضافه کرد:برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف دربسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه ای رنگی نگهداری کرد و برای اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه کرد تا یـد آن تا حد امکان حفظ شود.
دکتر کاظم زاده بیان کرد:وجود ناخالصی ها در نمک بخصوص در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی ممانعت از جذب آهن می شود بنابراین لازم است نمک به مقدار کم، مصرف شود و همان مقدار کم نیز از نمک تصفیه شده یددار باشد.
وی اجرای طرح برچسب گذاری را در کاهش میزان مصرف نمک موثر دانست و ادامه داد: اجباری شدن این طرح برای تحقق اهداف و رسیدن به جامعه سالم لازم است.
وی بالا بردن سطح آگاهی و مشارکت عموم جامعه در برنامه های پیشگیری، بررسی وضعیت موجود و تجزیه و تحلیل آن، مشخص کردن مشکلات جامعه و اقدام عملی برای رفع مشکلات را از جمله راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری های ناشی از مصرف نمک دانست.
مصرف نمک مهمترین عامل ابتلا به فشار خون بالا در بین شهروندان همدانی است و طبق اعلام مسوولان هم اکنون از هر پنج بزرگسال در همدان یک نفر به بیماری فشارخون بالا مبتلا است.
خبرنگار ایرنا