images.jpg4558

 با این علائم و نشانه ها می توانید بدانید و اطمینان حاصل کنید که درون رابطه ای سالم و کامل و بی عیب و نقص بسر می برید

یک روان‌شناس به نام دکتر جین بیکر میلر معتقد است در هر رابطه سالم و در حال تکاملی 5 مشخصه اصلی وجود دارد؛ خواه رابطه زناشویی باشد یا فامیلی، دوستی، همکاری، رابطه با اعضای خانواده و….

 این 5 مشخصه از این قرار است:

1) هر یک از طرفین در رابطه احساس سرزندگی، شور، نشاط و انرژی می‌کند.

2) هر یک از طرفین احساس توانمندی می‌کند و صدالبته این توان را در بهبود رابطه به کار می‌بندد.

3) هر یک از طرفین تصویر شفاف و بدون ابهامی از خود و نقش خود برای دیگری و نیز از طرف مقابل و نقش وی برای خود دارد.

4) هر یک از طرفین احساس ارزشمندی نسبت به خود دارند.

5) هر یک از طرفین خود را نسبت به دیگری نزدیک و مرتبط می‌داند و انگیزه بالایی برای برقراری ارتباط با دیگرانی دارد که خارج از این رابطه‌اند اما به هر حال به نوعی مرتبط با طرف مقابلشان هستند؛ کسانی مثل دوستان و آشنایان و… طرف مقابل.

اما اکنون سوال این است که اگر این 5 مشخصه در رابطه متقابل شما با فرد به‌خصوصی وجود ندارد، آیا دیگر باید به این رابطه خاتمه داد؟

پاسخ این دکتر روان‌شناس به این سوال چنین است؛ اگر هنوز در مراحل آغازین یک رابطه هستید مثلا یک دوست جدید یا خواستگار احتمالی که فقط چند باری با هم ملاقات داشته‌اید، باید گفت: بله! بهتر است نسبت به این هشدارها و خط قرمزهایی که بر سر راه رابطه‌تان وجود دارد بی‌اعتنا و سهل‌انگار نباشید و هر چه سریع‌تر از چنین رابطه‌ای کنار بکشید. اما اگر موضوع به یک رابطه دیرپا، مهم و کلیدی برمی‌گردد، به‌عنوان مثال رابطه با همسر یا یکی از اعضای خانواده، هرگز به صرف چنین مسائلی دست از پشتیبانی و حمایتتان نسبت به فرد مقابل نکشید. ضمنا فراموش نکنید یک رابطه هر چقدر عمیق‌تر، قدیمی‌تر و مهم‌تر باشد، به همان اندازه طرفین رابطه دستخوش بالا و پایین، قهر و آشتی، صمیمیت و دلخوری و…. می‌شوند در نتیجه این رابطه بیشتر در خطر بریده شدن قرار می‌گیرد.

اگر این رابطه برایتان باارزش است و واقعا می‌خواهید در زمینه بهتر شدن آن گامی بردارید بهتر است از خودتان شروع کنید بدون اعتنا به اینکه تلاشتان چه پیامدی خواهد داشت و اینکه آیا طرف مقابل هم تلاشی خواهد کرد یا نه. در آغاز فقط و فقط روی خودتان متمرکز باشید. مثلا تلاش کنید با او درباره مسائل مختلف روزانه صحبت کنید – حتی اگر او را شنونده خوبی نمی‌دانید- و هر بار او خواست در مورد هر موضوعی با شما صحبت کند با اشتیاق استقبال کنید، جبهه‌گیری و تصورات منفی‌تان را نسبت به او کنار بگذارید و…. البته این چالش برای روابطی است که لازم نیست یکی از طرفین خود را به‌طور کامل قربانی بقای رابطه کند!

منبع: Psychology toda