آیا آدامس جویدن اطرافیان بر شما تاثیر می گذارد و با دیدن جویدن آدامس اطرافیان عصبی می شوید!
دکتر علی باغبانیان، روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سوال که چه موقع فراموشی جدی و نشانه بیماری و چه موقع عادی و ناشی از عوامل بیرونی است، گفت: «به طور کلی زمانی وجود یک علامت غیرطبیعی تلقی میشود که با شدت و تکرار بیشتری همراه باشد. مثلا خیلی از افراد دچار فراموشی میشوند ولی تکرار این مساله کم بوده و ممکن است فرد گهگاه با این مشکل مواجه شود. ولی اگر عدم تمرکز و فراموشی آنقدر شدید باشد که باعث ناراحتی فرد و اختلال در عملکرد روزانه او شود و در طول روز یا هفته چندین بار این مشکل را تجربه کند، غیرطبیعی است و حتما باید به پزشک مراجعه کند.»
باغبانیان در ادامه یادآور شد: «بنابراین کمی دقت کرد و دید که آیا عدم تمرکز و فراموشی که فرد به آن اشاره میکند، همیشگی است یا فقط زمانی که با استرس مواجه میشود یا دچار مشکل است و اعتمادبهنفسش کاهش پیدا میکند، دچار فراموشی میشود. اگر فقط زمانی که فرد استرس دارد یا با مشکل مواجه است، دچار فراموشی و عدم تمرکز میشود، این مساله طبیعی است و جای نگرانی نیست و میتوان با تغییر سبک زندگی، گوش کردن به موسیقی، تمرین یوگا، مسافرت رفتن، حل جدول و معما و… باعث بهبود شرایط شد. اما اگر مکرر دچار عدم تمرکز و فراموشی میشود و این مساله روی فعالیتهای روزمره او مشکل ایجاد میکند و به عبارت سادهتر بیشتر اوقات مسائل را فراموش میکند و مدت زمان طولانی دچار آن است، باید در اسرع وقت حتما به متخصص مربوطه مراجعه شود.»
درمان وسواس با لیزر
این روانپزشک درخصوص درمان وسواس با لیزر هم گفت: «درمان وسواس با لیزر و تخریب بخشی از سیستم لیمبیک در ایران صورت نمیگیرد و خارج از کشور هم فقط در چند مورد این عمل انجام شده که مقالاتی هم درخصوص آن تهیه شده است. تخریب هر یک از سیستمهای مغزی میتواند عوارضی را در پی داشته باشد به خصوص تخریب سیستم لیمبیک که ارتباط مستقیمی با احساسات و عواطف انسانی دارد. با انجام این عمل جراحی فرد به نوعی به یک موجود غیرعاطفی تبدیل میشود که هیچگونه عکسالعملی را نشان نمیدهد. به اصطلاح فرد خالی از احساسات و عواطف است.» این استاد دانشگاه همچنین تاکید کرد: «برای درمان وسواس سعی بر این است که با اقدامهای درمانی مناسب فرد بتواند زندگی تقریبا عادی داشته باشد و ارتباطات اجتماعی خود را حفظ کند. بهترین درمان وسواس استفاده توام از دارودرمانی و رفتاردرمانی است که تا حدود 70 درصد به بهبود بیماران کمک میکند.»
آدامس جویدن دیگران عصبیام میکند
باغبانیان به افرادی هم که صدای غذا خوردن یا آدامس جویدن اطرافیان دیگران باعث اذیت و عصبی شدنشان میشود، گفت: «این علایم میتواند نشانه اضطراب، اختلال کنترل تکانشی یا افسردگی باشد. قاعدتا اگر عکسالعمل فردی نسبت به آدامس جویدن دیگران یا غذاخوردنشان شدید باشد، به نظر میرسد نیاز به درمان دارویی دارد. کاهش حساسیت به این موارد معمولا به دو روش وجود دارد یکی اینکه خود فرد این صداها را ضبط کند و به تدریج به آن گوش کند تا کم کم حساسیتش به این موارد کاهش یابد. راه دوم استفاده از دارودرمانی است که میتواند کمککننده باشد. که در این صورت پیشنهاد میشود به یک روانپزشک مراجعه شود.»
پایگاه خبری سلامانه