images.jpg2315

با این روش های مفید می توانید بازنشستگی تان را به نحو احسنت و به مطلوب ترین شکل بگذرانید!

عادله قلاسی اظهارکرد: توجه به پدیده بازنشستگی و روانشناسی پدران و مادران و طراحی راهکارهای مناسب برای غنی‌سازی و بهره‌وری بیشتر در دوران باز نشستگی از اهمیت والایی برخوردار است.

وی افزود: سازمان‌ها به طور معمول برای این دوران از نظر امکانات رفاهی و مادی گام‌هایی برمی‌دارند، اما غنی‌سازی روانی و اجتماعی و تامین سلامت روانی پدران و مادران باز نشسته مورد غفلت واقع می‌شود.

این کارشناس ارشد روانشناسی اظهارکرد: حفظ و تامین سلامت روانی و جسمانی، شادابی و روحیه آنان و سازگاری با شرایط پس از بازنشستگی در دوران بازنشستگی والدین حائز اهمیت است.

قلاسی تاکید کرد: بازنشستگی، مرحله پختگی و خلق آثار بزرگ هنری و علمی است همانطور که کشفیات مهم پاستور بعد از چهل سالگی بوده و بسیار دیگر از بزرگان علمی و ادبی نظریه‌ها و آثار خود را در سن پنجاه سالگی و بعد از آن ارائه کرده‌اند.

اهمیت دوران باز نشستگی

وی ادامه‌داد: اهمیت دوران بازنشستگی از ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی کمتر از هر موضوع دیگری مورد مطالعه قرار گرفته است.

این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: در روانشناسی، از روانشناسی کودکی و نوجوانی سخن بسیار به میان آمده، لیکن از روانشناسی سالمندی و پیری کمتر سخن گفته شده، دوران بازنشستگی سرنوشتی است که برای هر فردی، اعم از کارگر، کارمند، معلم، پزشک و زن و مرد پدید خواهد آمد.

وی تصریح‌کرد: برخی از کارشناسان بر این باورند که بازنشستگی مرحله‌ای از حیات شغلی کارکنان سازمان‌هاست که دیگر ضرورت ندارد فرد به طور رسمی و تمام وقت به کار آن بپردازند.

قلاسی ادامه‌داد: افراد بازنشسته می‌توانند در خانه بمانند و به طور غیررسمی و نیمه وقت به کارهای مورد علاقه خود بپردازند و با ورزش و صرف اوقات خود به طریق‌های گوناگون از زندگی و زنده بودن خود لذت ببرید.

توصیه‌هایی برای غنی‌سازی زندگی در دوران بازنشستگی

قلاسی برای غنی‌سازی اوقت فراغت به بازنشستگان تاکید کرد: سعی کنید اوقات فراغت خود را به طور صحیح بگذرانید و از آن به خوبی استفاده و در امور اجتماعی و کارهای داوطلبانه مشارکت کنید.

وی با اشاره به اینکه برقراری ارتباط با افراد دیگر و عضویت در شبکه‌های اجتماعی موجب فراموش‌کردن مشکلات می‌شود، تصریح کرد: در سال‌های اخیر سازمان‌های غیردولتی توانسته‌اند خدمات شایان توجهی به جامعه عرضه کنند.

این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: اصولاً جوهره حیات انسان با کار عجین شده است، لذا توصیه شود یک کار یا مسئولیت جدید مانند تدریس، مشاوره و کارهای نیمه‌وقت را شروع کنید.

قلاسی ادامه‌داد: سعی کنید برای خود یک سرگرمی سازنده، مانند نگهداری پرنده، پرورش ماهی، باغبانی و پرورش گل انتخاب یا بخشی از اوقات فراغت خود را به مطالعه کتاب‌های مورد علاقه‌تان و نوشتن بپردازید.

وی خاطر نشان کرد: همچنین می‌توانید بخشی از اوقات خود را به شرکت در سخنرانی‌ها و همایش‌های علمی اختصاص دهید.

(ایسنا)