images.jpg645

 چگونه می توان بهتر پدر دنیا بود و ویژگی ها و امتیازت یک پدر خوب کدامند؟

مجید حسین زاده- از اول صبح تا انتهای شب چند شیفت کار می کرد تا درآمدش بیشتر شود و 2 فرزندش در آرامش و آسایش بیشتری بزرگ شوند. او می خواست که فرزندانش مانند او در دوران کودکی شان کمتر مشکلات مالی را احساس کنند و همین مسئله باعث شده بود که کمتر برای همنشینی با فرزندانش فرصت داشته باشد. ابتدای صبح که از خانه بیرون می رفت، آن ها خواب بودند و انتهای شب که به خانه برمی گشت باز هم فرزندانش خوابیده بودند. هرچند این پدر تصور می کرد که با این رفتار، بیشترین خدمت را به فرزندانش می کند اما فراموش کرده بود که رابطه کودک با پدر، بر تمامی ابعاد زندگی او از موفقیت های تحصیلی گرفته، تا افسردگی تاثیر می گذارد. بدیهی است که رابطه کودک با پدر تاثیر دراز مدتی بر سلامت روان و رشد آگاهی های کودک دارد. باید توجه داشت که گذراندن وقت در کنار یکدیگر و برقراری ارتباط مؤثر یکی از مهم ترین ابزار تقویت رابطه پدر و فرزند است. محمدحسین زارعی، کارشناس ارشد روان شناسی بالینی در ادامه توصیه هایی به پدرها کرده است تا بهترین پدر دنیا شوند و زمینه ساز اصلی موفقیت های فرزندشان باشند.

 

کیفیت ارتباط تان را بالاتر ببرید

در خانواده های سنتی، همیشه پدر نان آور خانواده است و نتیجه این می شود که پدر در بیشتر ساعات روز و حتی تا پاسی از شب از فرزندان خود دور باشد. باید توجه داشت که کیفیت با هم بودن، مهم تر از کمیت آن است؛ بنابراین پدر و فرزند باید به دنبال رعایت نکاتی باشند تا در اندک زمانی که با یکدیگر هستند ارتباط موثرتری با یکدیگر برقرار کنند. به طور مثال توصیه می شود که پدر و فرزند با یکدیگر بازی ورزشی یا فکری انجام دهند و با یکدیگر به گردش بروند. زمانی که پدر و فرزند در کنار هم هستند باید برای برقراری ارتباط مؤثر تلاش کنند مخصوصا اگر زمان آن ها محدود است.

به همسرتان عشق بورزید

فرزندتان نوع رفتار صحیح یک مرد را از شما یاد می گیرد. با همسرتان با بیشترین احترام و ناب ترین حس ها برخورد کنید. نمی شود انتظار داشت که عشق ورزی شما نسبت به همسرتان بی نقص باشد اما همین قدر کافی است که فرزندتان بدون تردید بداند که همه عشق شما نثار همسرتان می شود. اگر بچه های تان در یک زندگی پر از محبت رشد کنند، علاوه بر این که الگوی کاملی برای روابط خانوادگی آینده شان در اختیار خواهند داشت، از بیشتر بیماری های روانی در امان خواهند بود.

سرزنده و تکیه گاه باشید

به گزارش همشهری آنلاین اگر بخواهید کمی ساده و به زبان بچه ها ببینید که یک پدر چطور می تواند «قهرمان» دنیای فرزندش باشد، باید بدانید که هر بچه ای به احساس امنیت نیاز دارد. به عنوان یک پدر، همیشه برای ایجاد این حس، چشم فرزندتان به شماست. همچنین توصیه می شود که در عین تکیه گاه بودن، همیشه برای فرزندتان سرزنده باشید حتی وقت هایی که از سر کار برگشته اید و واقعا خسته هستید.

گاهی احساسی باشید

از یک مرد در اجتماع انتظار می رود که محکم باشد. این خیلی هم خوب است. با این حال، برای فرزندتان به قول معروف «سینه ای گشاده» داشته باشید. حس های مختلف تان مانند بخشش، همدردی و دلسوزی را به آن ها نشان دهید. آن ها هم در مقابل همین کار را با فرزندان شان می کنند، وقتی بزرگ شوند.

برای شان قصه بگویید

شاید هیچ چیزی نباشد که بیش از خواندن قصه برای بچه های کوچک دوست داشتنی باشد. این کار باعث تقویت ذهن شان می شود و به آن ها فرصت با شما بودن می دهد. اگر صداسازی جالب و متناسب با قصه را هم به این فضا اضافه کنید، حتما خیلی بیشتر این موقعیت را دوست خواهند داشت. در مقابل این را هم بدانید که هیچ صدایی به گوش تان شیرین تر از خنده بی آلایش فرزندتان نخواهد بود.

شخصیت شان را بیشتر بشناسید

درست است که او فرزند شماست اما هر کودکی خودش یک شخصیت خاص دارد. برای شناخت و فهم او وقت بگذارید. چه چیزی او را جذب می کند؟ چه چیزی ناراحتش می کند؟ چه رویایی دارد؟ سعی کنید همه چیز را بدانید. بچه ها نیاز دارند که شما بدانید چطور آدمی هستند.

بغل شان کنید

درخشش چهره یک بچه وقتی پدرش او را میان بازوان خود در آغوش می گیرد، بی نظیرترین صحنه است. هیچ وقت از بغل کردن، بوسیدن و ابراز علاقه به فرزندتان شرمگین نباشید هرچند برای بعضی مردها این کار دشوار است.

با هم غذا بخورید

مسلما شما هم مانند بسیاری از پدرهای دیگر، زندگی پرمشغله ای دارید. اما سعی کنید حداقل برای یک وعده در روز خانواده را دور هم جمع و غذا را سر سفره با هم نوش جان کنید. لطفا در این مواقع، تلویزیون را هم خاموش نگه دارید. یکی از موقعیت ها برای درک و شناخت متقابل شما و بچه های تان، همین زمان صرف غذاست.

بهترین معلم او باشید

پدرها باید به خاطر داشته باشند که آن ها یکی از نخستین معلم های فرزند خود هستند و با رفتار و گفتار خود می توانند رفتارهای درست را به فرزندشان آموزش بدهند. به همین دلیل به پدرها توصیه می شود که برای برقراری ارتباط و صحبت کردن، از لحن مناسب استفاده کنند و هرگز داد و بیداد نکنند و هرگز از کلمات نامناسب استفاده نکنند و ناسزا نگویند.