بعضی وقتها سوپی که درست می کنیم غلظت لازم را ندارد یعنی سوپ رقیق شده است برای غلیط کردن آن شیوه ای را برایتان توصیه می کنیم . متداول ترین شیوه ریختن آرد بصورت تفت داده است یعنی بوسیله آن سس بشامل درست کرده و به سوپ می ریزیم وقتی می خواهید سوپ تان را غلیظ کنید گزینه های زیادی برای انتخاب دارید که هم بستگی به این دارد که چه چیزی از سوپ می خواهید و هم اینکه دوست دارید سوپ تان چه طعمی داشته باشد. ما گزینه های زیادی برای غلیظ کردن سوپ به شما پیشنهاد می کنیم تا امتحان کنید.
کره را در ماهی تابه ذوب کنید و در حال هم زدن، آرد را به آن اضافه کنید تا مخلوط به شکل خمیر در بیاید و آرد بپزد. سپس شیر کم چرب را تا زمانی که مخلوط به صورت یک سس غلیظ ( تقریباً به غلظت خمیر پنکیک ) در بیاید به آن اضافه کنید. به این سس، بشامل (bechamel) می گویند. آن را به سوپ اضافه کنید.
از آرد گندم نپخته استفاده کنید. با مخلوط ½ قاشق چایخوری کره ذوب شده یا روغن زیتون و 1.5 قاشق چایخوری آرد برای هر فنجان سوپ، سس درست کنید. سس را به سوپ اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا سوپ غلیظ شود. برای این روش حداقل به یک ربع زمان نیاز دارید تا طعم آرد نپخته از بین برود. این روش هم مثل روش قبل است با این تفاوت که آردتان در داخل سوپ پخته می شود، نه قبل از اینکه آن را به سوپ اضافه کنید.
از سیب زمینی خام رنده شده استفاده کنید. در سیب زمینی نشاسته فراوانی وجود دارد که به غلیظ تر شدن سوپ کمک می کند. بهتر است آن را بلافاصله پس از رنده کردن به سوپ اضافه کنید. بگذارید سوپ برای 5 تا 10 دقیقه دیگر بپزد تا مطمئن شوید که سیب زمینی ها پخته اند و به درجه غلظت مورد نظرتان رسیده اید.
ماست یا خامه اضافه کنید. این روش به دقت و رسیدگی بیشتری نیاز دارد. سوپ را دوباره و به آرامی گرم کنید و به طور مداوم هم بزنید تا غلیظ شود. به جای خامه می توانید از سر شیر هم استفاده کنید. با این روش سوپی غنی و خوش رنگ و لعاب خواهید داشت.
برنج سفید یا پاستا را امتحان کنید. این مواد را حدود 10 الی 12 دقیقه قبل از سرو سوپ به آن اضافه کنید. به علاوه سوپ کدو تنبل یا کدو حلوایی تان با برنج خوشمزه تر می شود. اگر می خواهید سوپ تان علاوه بر غلیظ بودن، نرم و یکدست هم باشد آن را در بلندر بریزید.
خمیر ذرت، برنج یا سیب زمینی درست کنید. آرد ذرت، آرد برنج یا آرد سیب زمینی را تا جایی که خمیر غلیظی به دست آورید، با آب مخلوط کنید. سپس خمیر را به سوپ اضافه کنید تا غلیظ شود.
به ازای هر فنجان سوپ یک زرده تخم مرغ و یک قاشق چایخوری خامه را با هم مخلوط کنید. قبل از اضافه کردن این مخلوط به قابلمه سوپ، کمی از سوپ داغ را به مخلوط تان اضافه کنید و هم بزنید تا تخم مرغ ها قبل از اینکه آنها را داخل سوپ داغ بریزید، کمی گرم شوند. (چون این ریسک وجود دارد که سوپ تان به سوپ تخم مرغ تبدیل شود!) بگذارید آهسته بپزد، اما سوپ نباید به جوش بیاید یا تخم مرغ ها سفت شوند.
از نشاسته ذرت استفاده کنید. با این روش سوپ را بدون نیاز به افزایش زمان پخت، غلیظ می کنید. حدود یک قاشق غذاخوری نشاسته را در یک ظرف بریزید و آب سرد را به اندازه ای که غلظت آن به اندازه یک خمیر آبکی شود، به آن اضافه کنید. آن را به سوپ اضافه کنید و بگذارید تا به جوش بیاید. این مهم است که آب را به نشاسته اضافه کنید نه نشاسته را به آب. (چون باعث می شود خمیر گلوله گلوله شود و صاف و یکدست نباشد.) همچنین حتماً از آب سرد استفاده کنید. (اضفه کردن آب داغ باعث می شود نشاسته قبل از اضافه شدن به سوپ، بپزد.)
به سوپ لوبیا اضافه کنید. می توانید از کنسرو لوبیا با یک طعم ملایم استفاده کنید. (اما نه هر نوع لوبیایی) لوبیا سفید بهترین نوع برای این کار است. لوبیا ها را آبکش کنید، سپس با یک فنجان از سوپ مخلوط کنید و در بلندر یا غذاساز بریزید. پوره به دست آمده را با بقیه سوپ مخلوط کنید. سوپ را تا زمانی که به غلظت برسد روی حرارت ملایم قرار دهید.
پوره سبزیجات اضافه کنید. بهترین راه این است که سبزیجاتی را که می خواهید به سوپ اضافه کنید، ابتدا به صورت پوره دربیاورید، سپس آن را به سوپ اضافه کنید تا باعث افزایش غلظت آن شود.
خرده های نان یا چیپس تورتیلای خرد شده را امتحان کنید. هم می توانید از نان سفید استفاده کنید و هم نان قهوه ای. نان را خشک کنید، خرده های آن را در غذاساز یا آسیاب بریزید، سپس آن را کم کم به سوپ اضافه کنید تا غلظت مورد نظر به دست بیاید. وقتی سوپ بپزد غلیظ خواهد شد.