وی در خصوص علت به وجود آمدن انحراف بینی گفت: این انحراف معمولاً در اثر ضربه ایجاد میشود که به بینی وارد آمده و ممکن است با انحراف در ظاهر بینی نیز همراه باشد و در صورتی که خوب عمل شود و مجدد ضربه نخورد هرگز عود نمیکند؛ اما پلیپ در بهترین شرایط درمان نیز امکان بازگشت دارد.
وی علامتهای پلیپ را گرفتگی بینی، اختلال یا از بین رفتن حس بویایی؛ ترشحات چرکی از بینی و پشت حلق وگاهی سردرد و سرفه، ذکر کرد و ادامه داد: در خصوص علل ایجاد پلیپ، تمام علل آن مشخص نیست اما اخیراً توجه ویژه ای به برخی قارچها داخل بینی شده و احتمال میدهند که پلیپ واکنشی به این قارچها داخل سینوسها باشد.
کیوانی افزود: همچنین برای درمان پلیپ، متخصصان از راههایی مثل تجویز آنتیبیوتیکها، کورتن های موضعی و در مواردی کورتن های خوراکی و تزریق، یا اسپریها و آنتیهیستامینها استفاده می کنند. ولی در موارد پلیپ پیشرفته به بیماران جراحی توصیه میشود.
این متخصص گوش و حلق و بینی برای جلوگیری از رشد پلیپها و برگشت این بیماری توصیههایی کرد: استفاده فرد از هوای تمیز و مرطوب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض هوای بسیار سرد و گرم، مصرف مایعات زیاد و تمام اقداماتی که از سرماخوردگی و ابتلا به سینوزیت جلوگیری میکند، میتواند در پیشگیری از رشد پلیپها مؤثر باشند.