Remedies-For-Severe-Constipation

چه دلایلی می توانند در ایجاد یبوست تاثیرگذارباشند در این مطلب به برخی دلایل که فکرش را هم نمی کنید اشاره می کنیم.

کسانی که دستشویی شان را هر روز نگه می دارند و تا به خانه خود شان وارد نشوند روده های شان را خالی نمی کنند، دچار یبوست می شوند.

روی کاسه توالت عرق می ریزید، درد می کشید اما خبری از دفع نیست. دیدن لکه های خونی که گاهی روی توالت می چکد نگرانی شما را نسبت به وضعیت سلامت تان چند برابر می کند و وقتی ترس از سرطانی بودن روده های تان را با متخصصان در میان می گذارید، می گویند برای درمان جز به یک شیاف ضد یبوست و رژیم غذایی سالم به چیزی نیاز ندارید. اگر از آخرین باری که روده های تان را خالی کرده اید، مدت زیادی گذشته است، احتمالا به یکی از دلایلی که در ادامه می آید شما هم به یبوست مبتلا شده اید. محققان می گویند اشتباهاتی که شما در سبک زندگی تان انجام می دهید یا بیماری های دیگری که به آنها مبتلا شده اید، می توانند دلایل کم کاری روده های شما باشند.

خودتان را نگه می دارید؟

اگر اهل توالت عمومی رفتن و خالی کردن معده تان در دستشویی های بین راهی نیستید، باید احتمال ابتلا به چنین مشکلی را هم بدهید. کسانی که دستشویی شان را هر روز نگه می دارند و تا به خانه خود شان وارد نشوند روده های شان را خالی نمی کنند، دچار یبوست می شوند. وقتی مدفوع شما به آخرین قسمت روده می رسد، این پیام به مغز تان می رسد که باید به دستشویی بروید؛ اما اگر در این شرایط خودتان را نگه دارید، روده های تان آب مدفوع را جذب کرده آن را سخت تر و خشک تر می کند؛ همین خشکی بیش از اندازه دلیلی برای ابتلای تان به یبوست می شود. چه باید کرد؟ روده های تان را برای تخلیه شدن منتظر نگذارید. هرقدر زمان بیشتری مدفوع را در رود ه های خود نگه دارید، آنها را آسیب پذیرتر و بیشتر از قبل مستعد یبوست می کنید.

مکمل کلسیم می خورید؟

دریافت بیش از اندازه کلسیم می تواند سرعت فعالیت روده یا حرکت غذا در دستگاه گوارش شما را کاهش دهد. تغییراتی که در روده ها و دستگاه گوارش شما به خاطر مصرف قرص های کلسیم اتفاق می افتد، باعث می شود مدفوع تان سخت و خشک شده و توان شما برای دفع آن پایین بیاید. شما باید هر روز هزار میلی گرم کلسیم را از طریق مواد غذایی مانند پنیر، شیر، ماست و دیگر مواد غذایی حاوی کلسیم به بدن تان وارد کنید. اما وقتی دریافتی بدن تان از این میزان بالاتر می رود، روده های تان به افزایش کلسیمی که اتفاق افتاده واکنش نشان می دهد و دفع را برای تان سخت می کند. چه باید کرد؟ سعی کنید کمبود کلسیم تان را با کمک مواد غذایی مناسب برطرف کنید و با انجام ورزش هر روزه، به قوی تر شدن استخوان های تان کمک کنید تا دیرتر پوک شوند.

مکمل آهن می خورید؟

مکمل های آهن هم درست مثل داروهای حاوی کلسیم می توانند دفع را برای تان دشوار کنند. وقتی میزان آهن بدن تان بالا می رود، سرعت فعالیت روده بزرگ شما کاهش می یابد و دچار یبوست می شوید. اگر نمی خواهید به چنین مشکلی دچار شوید، هشت میلی گرم آهنی که باید در روز مصرف کنید را از طریق مواد غذایی مانند گوشت بدون چربی، غذاهای دریایی، اسفناج، لوبیا و. . . به دست بیاورید. چه باید کرد؟ کم خونی ناشی از فقر آهن، مشکل شایعی است و اگر شما هم یکی از مبتلایان به این اختلال هستید، چاره ای جز مصرف مکمل ها نخواهید داشت؛ اما در کنار مصرف آنها باید با کمک سبزیجات برگ سبز حاوی فیبر و خوراکی های ملین دیگر مانع ابتلای تان به یبوست شوید.

عضلات لگن تان ضعیف است؟

برای اینکه در تخلیه روده تان موفق شوید، باید بتوانید عضلات شکم و لگن تان را منقبض کنید، اما اگر ماهیچه هایی که از لگن شما حمایت می کنند ضعیف باشند، این کار برای تان سخت می شود. وقتی شما نمی توانید بدون صرف انرژی زیاد، نیروی کافی برای تخلیه روده های تان از طریق ماهیچه های لگن وارد کنید، در چنین حالتی شما نمی توانید از عضلات اسفنکتر (دریچه) که به شما در دفع کمک می کنند به درستی استفاده کنید و همین ناتوانی در دفع، به مرور شما را به یبوست دچار می کند. چه باید کرد؟ در طول روز چندین بار و در هر وعده 10 مرتبه، عضلات ناحیه مقعد خود را منبسط و منقبض کنید. این تمرین عضلات لگن شما را قوی تر می کند و نه تنها مشکل یبوست امروز تان را حل می کند، بلکه نمی گذارد در سالخوردگی دچار بی اختیاری مدفوع شوید.

دیابت دارید؟

از هر سه بیمار دیابتی، یکی شان از یبوست رنج می برد. واقعیت این است که دیابتی ها دچار آسیب دیدگی عصبی در بخش های مختلف بدن شان می شوند و زمانی که این آسیب دیدگی های عصبی، روده را درگیر می کند، توان روده برای دفع به موقع کاهش پیدا می کند. وقتی عصب های روده شما توانایی شان در کنترل فعالیت های این ارگان از بدن را از دست می دهند، بدن تان به بهانه ای دیگر برای ابتلا به یبوست نیاز نخواهد داشت. چه باید کرد؟ تنها راه برای پیشگیری از دیابت، کم کردن مصرف مواد غذایی شیرین نیست. یادتان نرود شکم بزرگ می تواند خطر ابتلا به دیابت را بیشتر کند؛ پس با انجام ورزش های مناسب و رژیم غذایی سرشار از فیبر و اسیدهای چرب غیراشباع به شکم تان اجازه بزرگ شدن ندهید.

فیبر کم و چربی زیاد می خورید؟

اینکه زمان کافی برای طبخ غذای مناسب نداشته باشید، می تواند شما را فست فودخور کند و به مرور ذائقه تان را به غذاهای چرب عادت دهد. در چنین شرایطی روده شما نمی تواند فعالیت هایش را به خوبی قبل ادامه دهد و به خاطر چربی های مازادی که به بدن تان می رسد، دفع مواد غذایی برای تان دشوار می شود. حالا اگر چربی دوستی شما باعث شود که خوراکی های فیبردار را هم از رژیم تان حذف کنید، احتمال دچار شدن تان به یبوست چند برابر می شود. چه باید کرد؟ قرار نیست برای حفظ سلامت روده های تان همه چربی ها را از رژیم خود حذف کنید؛ شما باید هر روز میزان قابل توجهی از چربی های غیراشباع مثل روغن زیتون، آووکادو و. . . را مصرف کنید و در کنار آن با مصرف سبزیجات برگ سبز مثل کاهو هم به میزان کافی فیبر به بدن تان برسانید.

به ملین خوردن معتادید؟

شما می توانید مشکلات کوچکی که در دفع غذا دارید را با مصرف ملین از بین ببرید اما اگر روده های تان را به دفع با ملین عادت بدهید، به مرور دفع مواد غذایی را برای شان دشوار می کنید. گذشته از اینکه عادت روده های شما به ملین می تواند تنبل و کم کارشان کند، مصرف این داروها حالتی شبیه اعتیاد را در روده های شما ایجاد می کند و باعث می شود هر بار به دوز بیشتری از دارو برای دفع مناسب نیاز داشته باشید. چه باید کرد؟ حتی مشکلات ساده دفع را هم با کمک متخصص و با کشف علت ایجاد شدن شان برطرف کنید. اگر به مشکلات تان اجازه مزمن شدن بدهید، با گذشت هر روز برطرف کردن آنها برای شما دشوارتر می شود.

افسرده اید؟

مطالعاتی که در کشور خودمان انجام شده، نشان می دهد 33 درصد بیمارانی که از یبوست شکایت می کردند، به افسردگی هم دچار بودند. افسردگی در فعالیت روده ها اختلال ایجاد کرده و دفع را برای شان سخت می کند. گذشته از تاثیرات روانی افسردگی بر سلامت روده ها، مبتلایان این اختلال میانه چندانی با رژیم غذایی سالم ندارند، خواب شان نامنظم است و وقتی به دستشویی رفتن نیاز دارند، از آن اجتناب می کنند و همه این دلایل کافی است تا افسردگی با یبوست همراه شود. چه باید کرد؟ تغییرات روانی تان را جدی بگیرید و نگذارید بی حوصلگی و ناامیدی که سراغ تان آمده، با بدن شما در بیفتد و کارکرد هایش را دچار اختلال کند. از سوی دیگر، اگر مصرف برخی داروهای ضدافسردگی این مشکل را در روده های تان ایجاد کرده، با متخصص خود برای تغییر دارو مشورت کنید و گزینه ای که برای وضعیت بدن تان مناسب تر است را انتخاب کنید.

بخندید تا راحت شوید

درحالی که پزشکان مدرن می گویند افسردگی و غمزدگی می تواند دلیل ابتلای شما به یبوست باشد، متخصصان طب سنتی هم تاکید می کنند با خندیدن می توانید به جنگ یبوست بروید. به گفته دکتر غلامرضا کردافشار، متخصص طب سنتی، شما می توانید با خندیدن، روده های خود را تحریک کنید و به این مشکل پایان دهید. البته این متخصص به لزوم ورزش کردن و تحرکات بدنی هم تاکید می کند، اما می گوید خنده براین درد هم دواست.

مجله سیب سبز