نتایج یک مطالعه نشان میدهد ارتباط مستقیمی بین افسردگی و مصرف مواد غذایی که با آرد سفید تهیه میشوند( انواع شیرینی ها؛ کوکی ….) و فست فودها ( مانند پیتزا) وجود دارداین تحقیق ثابت کرده افراد علاقمند به مصرف فست فود در مقایسه با کسانی که کمی از این مواد غذایی مصرف یا اصلا آنهارا مصرف نمیکنند 51 درصد بیشتر احتمال دارد افسرده شونددانشمندان در اسپانیا مصرف زیاد فست فودها ( غذاهای فوری) مانند همبرگر ها، هات داگها، و پیتزا را با افسردگی مرتبط دانسته اند.
طبق تحقیقات انجام شده اخیر توسط دانشمندان از دانشگاه las palmas de Gran Canaria ( دانشگاه لاس پالماس دی گران کاناریا) و دانشگاه گرانداGranda خوردن کالاهای پخته تجاری (
Fairy کیها، کروواسان ( نوعی نان صبحانه فرانسوی) ، دونات و مواد دیگر و فست فود( همبرگرها، هات داگها و پیتزا) با افسردگی ارتباط داشته است.
در مجله منتشر شده Public Health Nutrition نتایج نشان می دهد که مصرف کنندگان فست فودها در مقایسه با افرادیکه کم یا به هیج وجه فست فود نمی خورند، تقریبا بیش از 51 درصد به افسردگی دچار شده اند.
علاوه بر این، ارتباط واکنش مصرف یک وعده فست فود با افسردگی مشاهده شده بود به عبارت دیگر بدین معنا که Almudena Sanchez-Villegas مولف راهنما تحقیق ، به SINC توضیح می دهد” با مصرف بیشتر فست فود خطر افسردگی بیشتر می شود”
مطالعات نشان می دهد افرادیکه بیشترین مصرف فست فود و کالاهای پخته تجاری را دارند به احتمال زیادتر به تحرک کمتر، داشتن عادتهای غلط غذایی که شامل خوردن کمتر میوه، میوه های مغز دار( گردو، بادام، پسته، فندق وغیره) ماهی، سبزیجات، و روغن زیتون می پردازند سیگار کشیدن و کار کردن بیشتر از 45 ساعت در هفته از دیگر خصوصیات شایع این گروه است.
در رابطه با مصرف کالاهای پخته تجاری نتایج قطعی یکسانی وجود د ارد چنان که پژوهشگران دانشگاهCanary Islands ( جزایر کاناری)یاد آور شده اند که ” حتی خوردن مقادیر کم فست فود ارتباط با پیشرفت قابل ملاحظه افسردگی دارد.”
نمونه تحقیق تعلق به پروژه SUN دانشگاه تغذیه ناوارا Navarra Diet و برنامهLifestyle Tracking دارد که شامل 8964 شرکت کنندگانی بود که هرگز تشخیص به افسردگی یا تجویز گرفتن داروهای ضد افسردگی نشده بودند آنها میانگین شش ماه مورد بررسی واقع شده بودند 493 نفر از آنها تشخیص به افسردگی داده شدند یا تجویز داروهای ضد افسردگی شروع شده بود.
این اطلاعات جدید نتایج پروژه در سال 2011 را حمایت می کند که در یک مجله منتشر شده بود این پروژه 657 موارد جدید از افسردگی از 12059 نفر از مردمی که بیشتر از شش ماه مورد بررسی واقع شده بودند را نشان داد و 42 درصد افزایش خطر در مصرف کننده های فست فود پیدا شده که پایین تر Sanchez-Villagas نتیجه گرفت که به دلیل عواقبی که میزان مصرف این نوع غذاها هم بر سلامتی ” چاقی، بیماری های قلبی وعروقی) و سلامت روانی دارد، تحقیقات بیشتر ضروری است.
افسردگی بر روی 121 میلیون نفر از مردم دنیا تاثیر می گذارد این آمار مشخص کننده یکی از مشکلات اصلی جهان در طول زندگی است همچنین هنوز در بیشتر کشورها با درآمد پایین و متوسط یک علت اصلی است.
هر چند ، نقش رژیم غذایی کم و مختصر در پیشرفت اختلال افسردگی شناخته شده است.
مطالعات قبلی توصیه می کند که مواد معدنی نقش پیشگیری کننده دارد که این شامل ویتامین های گروهB ، اسیدهای چرب امگا 3 و روغن زیتون می شود بعلاوه یک رژیم غذایی سالم مثل غذاهای لذت بخش کشورهای حوزه مدیترانه با خطر کمتر پیشرفت افسردگی ارتباط داده شده است.
منبع- خبرنگاران جوان