Breakfast

صبحانه و شام  برای بیماران مبتلا به دیابت مفید بسیار حائز اهمیت  است. هر دو این وعده های غذایی به  کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2،کمک میکند .پژوهش های جدید نشان می‌دهد که  امتناع از خوردن صبحانه چه تاثیرات زیانباری در افراد دیابتی نوع ۲ دارد. در حقیقت سلول‌های بتای لوزالمعده که انسولین تولید می‌کنند، به خاطر فاصله‌ی زمانی طولانی بین شام شب و نهار فردا، حافظه‌ی خود را از دست می‌دهند. به بیان دیگر، آنها نقش حیاتی خود را فراموش می‌کنند.
بر خلاف این حقیقت که بسیاری از مطالعات در گذشته، بر مزایای خوردن صبحانه‌ای سرشار از فیبر برای کاهش وزن و تنظیم سوخت و ساز گلوکز ‌تاکید کرده‌اند، تحقیقات بسیار کمی موضوع نخوردن صبحانه و تأثیر آن در بالا رفتن گلوکز را در کل روز بعد از غذا مورد توجه قرار داده‌اند. کاملا واضح و مشخص است که برای افرادی که دیابت نوع ۲ دارند، حذف صبحانه منجر به افزایش چشمگیر قند خون در طول روز شده و این به مرور به زیاد شدن گلوکز خون در سه ماه منتهی می‌شود.
با توجه به تحقیقات انجام شده، سلول‌های بتای لوزالمعده که انسولین تولید می‌کنند، به خاطر فاصله‌ زیادی که بین شام شب تا نهار فردا وجود دارد، حافظه‌ی خود را از دست می‌دهند. بنابراین معمولا تجدید قوای سلول‌های بتا بعد از ناهار، زمان می‌برد و این منجر به واکنش‌های جزئی و با تأخیر در تولید انسولین شده و ناخودآگاه میزان گلوکز خون را در طول روز افزایش می‌دهد. دلیل دیگر آن است که غذا نخوردن تا هنگام ناهار باعث افزایش اسیدهای چرب خون شده و این باعث تولید نامناسب و بی‌حاصل انسولین در کاهش میزان گلوکز خون می‌شود.
دانشمندان توصیه می‌کنند که بیمارانی که دیابت نوع ۲ دارند به هیچ عنوان وعده‌ی غذایی صبحانه را حذف نکنند، چرا که حذف آن آسیب‌هایی جدی به عملکرد سلول‌های بتا وارد کرده و قند خون را افزایش می‌دهد، حتی اگر ناهار یا شام زیادی هم نخورند.

منبع : www.alodoctor.ir