670px-Make-Yourself-Cough-Step-1-Version-2

اگر سرفه شما به حدی شدید شد که راه نفستان را تنگ کرد و موجب شد برای تنفس دچار مشکل شوید شما تهدید به ابتلا آسم شده اید!

آملی متخصص آسم و آلرژی گفت: در ابتدا علامتی ندارد ولی با حاد شدن آسم، فرد به سرفه و خس خس و تنگی نفس دچار می‌شود.

وی با بیان اینکه علت اصلی این بیماری معلوم نیست، ادامه داد: عوامل بیرونی مهم‌ترین نقش را در حاد شدن آسم بر عهده دارند که می‌توان به گرد و خاک و دود و وسایل صنعتی و آلودگی هوا اشاره کرد.

وی افزود: بسیاری از داروهایی که حاوی مواد گوگرد‌دار هستند و برای سرطان تجویز می ‌شود در ایجاد آن مضر است. البته ذکر این نکته فراموش نشود که هر فرد ذائقه خاصی دارد و واکنش هر کس ممکن است متفاوت باشد و این باید نظر پزشک باشد که با وجود این داروها فرد خوب شود و خوب بماند زیرا خوب ماندن تاثیر بسزایی در بهبود بیماری دارد.

وی در ادامه گفت: برای پیشگیری از آسم فرد باید از محرک‌های آن دوری کند و سیگار نکشد و فردی که مستعد آن است کمتر در معرض گرد و خاک قرار گیرد و داروهای لازم را به مدت لازم مصرف کند و از فلفل و سبزیجات و غذاهای مانده دوری کرد.

وی در پایان درباره دارو درمانی آسم گفت: تا چند سال پیش درمان آسم با داروهایی مثل تئوفیلین و آمینوفیلین که برونش را گشاد می‌کردند، استفاده می شد. ولی از دو دهه قبل تا کنون که مشخص شده التهاب و تورم مخاط راه‌های هوایی عامل ایجاد بیماری است، سنگ بنای درمان بیماران آسمی تجویز داروهایی با اثرات ضد التهاب مثل کورتون است اما چون بعضی بیماران نیاز به درمان طولانی مدت دارند باید از کورتونی استفاده شود که تا حد امکان حائز اثرات موضعی باشد.

تسنیم