خانم های باردار چه مواد غذایی نیاز دارندو باید و نباید های تغذیه ای در این دوران کدامند؟
پیام فرحبخش متخصص تغذیه گفت: دورهی بارداری دورهی ویژهای برای مادران میباشد که در آن مادران باید دقت ویژهای داشته باشند. مادران بطور معمول مرتب توسط پزشک زنان ویزیت میشوند، ولی متأسفانه مادران باردار اطلاعاتی راجع به این مطلب ندارند که باید در دوران بارداری، تحت ویزیت دورهآی تغذیه نیز باشند و در طی ارتباط با دکتر تغذیه، برنامهی غذایی مخصوص بارداری را دریافت کنند.
فرحبخش افزود: متأسفانه هنوز این تفکر غلط که مادر باردار باید 2 برابر معمول غذا بخورد در جامعهی ما وجود دارد، در حالیکه ما معتقدیم که یک مادر باردار در 3 ماه اول بارداری به علت رشد ناچیز جنین، به هیچ عنوان به کالری بیشتری نیاز ندارد. در 3 ماهی دوم بارداری حدود 330 کالری به انرژی مادر افزوده میشود و در سه ماه سوم بارداری حدود 450 کالری افزوده میشود.
یک مادر باردار اگر با وزن نرمال وارد دوران بارداری شود، میتواند 11 تا 16.5 کیلوگرم بر وزن خود اضافه کند.
وی گفت: بایدها و نبایدهایی در رابطه با تغذیه مادران باردار وجود دارد، که یکی از این بایدها این مطلب است که اصول درست خوردن الگوی جهانی است و در کل 2 الگوی درست خوردن در دنیا وجود دارد که عبارتند از: هرم غذایی و بشقاب من که البته الگوی بشقاب من، جدیدتر از هرم غذایی میباشد.
فرحبخش ادامه داد: مادران باردار همه روزه باید از خانواده نان و غلات، خانواده، لبنیات، خانواده سبزیجات، خانوادهی میوهها و گروه پروتئینها استفاده کنند، بنابر این اگر مادر بخواهد که بارداری مناسبی را پشت سر بگذارد باید از رژیمهای نادرست غذایی خودداری کند و در این دوران ما کاهش وزن را حتی برای مادران چاق، قائل نیستیم بلکه در اینگونه موارد معمولاً وزن را حفظ میکنیم یا با شیب ملایمتری نسبت به سایر مادران وزن آنان را افزایش میدهیم.
دکتر فرحبخش در پایان گفت: یکسری نبایدهایی برای مادران باردار وجود دارد که عبارتند از استفاده کردن از غذاهای آماده و نیمه آماده، جگر و قلوه، سوسیس و کالباس،غذاهای فست فود، غذاهایی که اطمینانی از آنها ندارند، غذاهای مانده، غذاهای فریزی و غذاهای کنسروی، ما ترجیح میدهیم که مادران باردار از اینگونه غذاها استفاده نکنند و دقت بیشتری به غذاهای مورد نیاز خود داشته باشند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/