131219162944_1_900x600

اگردچار کمبود وزن شده اید و قصد بارداری دارید بهتر است دست نگهدارید و تا زمانی که مشکل وزنتان حل نشده است باردار نشوید.

بارداری، یکی از حساس‌ترین دوره‌های زندگی خانم‌ها است که می‌تواند با یک بی‌توجهی یا عدم مراقبت کافی، سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. یکی از مهم‌ترین نکته‌هایی که در این دوران حساس مطرح می‌شود، میزان وزن مادر، قبل از بارداری است.

دکتر محمدرضا وفا درباره شرایط وزنی مناسب برای باردار شدن به خبرنگار پایگاه خبری سلامانه گفت: «به‌طور کلی، به تمام خانم‌هایی که قصد بارداری دارند، توصیه می‌شود که وزن خود را در محدوده طبیعی نگه دارند یا به این محدوده برسانند. ساده‌ترین راه برای پی بردن به قرار داشتن یا نداشتن وزن در محدوده طبیعی هم محاسبه نمایه توده بدنی یا همان BMI است».

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی، راه محاسبه نمایه توده بدنی را هم اینطور توضیح داد: «برای محاسبه نمایه توده بدنی کافی است که وزنتان را براساس کیلوگرم، تقسیم بر مجذور قد خود به متر بکنید. اگر عدد به‌دست آمده بین 18.5 تا 24.9 قرار داشت،‌ مشکلی برای شروع بارداری از نظر وزنی وجود ندارد اما بارداری با BMI کمتر از 18.5 و بیشتر از 24.9، می‌تواند به‌شدت سلامت مادر و جنین را به‌خطر بیندازد و خطراتی مانند کم‌خونی مادر، سقط جنین، ابتلا به فشار خون یا دیابت بارداری را هم به دنبال داشته باشد».

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد که اگر نمایه توده بدنی خانمی کمتر از حد طبیعی بود و بارداری برایشان اتفاق افتاد، باید به متخصص تغذیه مراجعه کنند تا کاهش وزن موجود با کمک روش‌های علمی و تغذیه‌ای به‌گونه‌ای در 3 ماهه‌های مختلف بارداری جبران شود که خطری برای مادر یا جنین پیش نیاید. «خانم‌های بسیار لاغر می‌توانند کمی بیشتر از سایر خانم‌ها در دوران بارداری، وزن اضافه کنند تا سلامتی‌شان به خطر نیفتد».