index.jpg457474چه عواملی می توانند موجب بی اشتهایی عصبی شوند و منشا روانشناسی این عارضه کدام است؟

‌مهنوش صاحبدل اظهار کرد: در بی​اشتهایی عصبی، محدود کردن دریافت کالری منجر به کاهش وزن یا ایجاد اختلال در افزایش وزن دوران بلوغ می​شود. در این اختلال همچنین تمایل به لاغر بودن و توهم چاق بودن وجود دارد.

‌وی افزود: تمایل به لاغر بودن در میان دختران معمول​تر است؛ این دختران علی​رغم این‌که لاغرند فکر می​کنند چاق هستند که این علامت، مشخص‌کننده بی​اشتهایی عصبی است.

‌صاحبدل ادامه داد: میزان شیوع بی​اشتهایی عصبی شناخته‌شده، 4 تا 5 درصد در میان دختران نوجوان است و این در حالی است که شیوع بی​اشتهایی عصبی شناخته‌نشده و بدون علامت چندین برابر بیشتر است. این افراد بیشتر در معرض خطر هستند، زیرا کمتر به پزشک مراجعه می​کنند و بر عادات غذایی غلط و کنترل وزن خود اصرار بیشتری دارند.

وی اظهار کرد: بی​اشتهایی عصبی در دختران منجر به قطع قاعدگی، کاهش دمای بدن و نارسایی قلبی عروقی خواهد شد که این روند، احتمال ابتلا به بیماری پوکی استخوان را افزایش می​دهد.

‌مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در این بیماران، کاهش دمای بدن موجب عدم تحمل سرما و اختلال در ضربان قلب می​شود و ناپایداری سیستم قلب و عروق، در نهایت منجر به ضعف، خستگی، گیجی، غش و مرگ خواهد شد.

‌وی افزود: بهترین راه برای ارزیابی نوجوانان دارای بی​اشتهایی عصبی، استفاده از نمایه توده بدنی است؛ فرمول محاسبه نمایه توده بدنی عبارت است از عدد وزن به کیلوگرم تقسیم بر عدد قد به متر به توان دو. این فرمول در نوجوانی باید با توجه به سن در نظر گرفته شود و در صورتی که نمایه توده بدنی نوجوانی کمتر از 18 باشد، این نوجوان باید برای درمان به متخصص تغذیه مراجعه کند.

(ایسنا)