چه عواملی می تواند مشکل سینوس ها را حاد کنند و روش های درمانی برای سینوزیت مزمن کدامند!
راههای درمان سینوزیت مزمن
روش سینوس آندوسکوپی یکی از روشهای درمان سینوزیت مزمن است. دکتر معصومه سعیدی متخصص گوش و حلق و بینی گفت: در سینوزیت مزمن اِدم و التهابی که در دهانه سینوسها و مخاط سینوسها ایجاد شده، دائمی میشود که دارای ریزفاکتورهایی میباشد بدین معنا که فرد مبتلا به سینوزیت حاد به دلیل عدم درمان مناسب، کافی نبودن دوره درمان و عدم مصرف آنتی بیوتیک مناسب، این بیماری در او طولانی میشود.
وی در ادامه گفت: بیمارانی که با علائم سردرد و فشار بر روی صورت و پیشانی به پزشک مراجعه میکنند حتماً مبتلا به سینوزیت مزمن نیستند و باید با روشهای رادیوگرافی که روشی است که در گذشته انجام میشد و یا با روش سی تی اسکن که اکنون بهترین روش تشخیصی است بررسی شود و هنگامیکه مشخص شد که ضخامت مخاطی و ترشح سینوسها وجود دارد، میتوان گفت که بیمار دچار سینوزیت مزمن است. در اینصورت درمان نهایی که همان تجویز آنتی بیوتیک به مدت حداقل 3 هفته است را برای سینوزیت مزمن در نظر میگیرند. وی ادامه داد: از طرفی اگر بیمار علائم آلرژی دارد، باید از داروهای ضد آلرژی، آنتی هیستامینها، اسپریهای کورتون که برای درمان آلرژی در داخل بینی زده میشود، استفاده کرد. دکتر سعیدی گفت: اینگونه بیماران باید تحت نظر پزشک باشند و داروهای تجویزشده را طبق دستور داده شده، مصرف کنند. معمولاً پاسخگویی سی تی اسکن یک مقدار با تاخیر است و علائم موجود در بیمار بهتر پاسخگو میباشد، به همین دلیل باید از شروع درمان تا ارزیابی پاسخ به درمان، یک فاصله زمانی را قرار دهیم.
یکی از روشهای درمان در زمانیکه بیمار از نظر بالینی به درمان پاسخ ندهد، روش سینوس آندوسکوپی است. وی در مورد روش سینوس آندوسکوپی گفت: روش سینوس آندوسکوپی روش بسیار خوبی است که با استفاده از آندوسکوپ و بدون برش بر روی بینی یا صورت و یا جای دیگر، داخل سینوسها بررسی میشود و دهانه سینوسها باز میشود و همچنین برای سینوسهایی که کدورت دارند و ترشح در آنها گیر کرده یا پلیپی در داخل بینی است، استفاده میشود. از این روش برای تخلیه ترشحات سینوسها نیز استفاده میشود. روش سینوس آندوسکوپی یک روش بسیار خوب برای درمان مشکلاتی از قبیل: سینوزیت مزمن، درمان بیمارانی که دچار تومورهای بینی هستند، بیمارانی که دچار پلیپی در زمینه آلرژیک هستند و در خیلی از مواقع تومورهایی که حتی اطراف چشم وجود دارند، تومورهای موجود در حفره بینی و حتی تومورهایی که در قاعده جمجمه قرار دارند، میباشد، در زمانهای گذشته با برش بر روی صورت این درمانها انجام میشد.
دکتر سعیدی در پایان گفت: آندوسکوپی سینوس یکی از روشهای بسیار مهم در انجام عملهای قاعده جمجمه و از تومورهای هیپوفیز است، که بسیاری از مواقع در زمانهای گذشته جمجمه را برش میدادند و جمجمه باز میشد و تومور برداشته میشد ولی تومورهایی که در کف جمجمه قرار گرفتهاند مثل تومور هیپوفیز با استفاده از آندوسکوپ بسیار راحت به آن دسترسی پیدا میکنند و تومور را خارج میکنند. روش سینوس آندوسکوپی، عملی است که نیاز به تجربه دارد و هر فردی قادر به انجام آن نیست و معمولاً تمام متخصصین گوش و حلق و بینی در دوران رزیدنتی و آموزشی دستیاری این تجربه را کسب میکنند ولی بسیاری از کارها مانند: قاعده جمجمه یا عملهای تومورهای داخل بینی، نیاز به داشتن مهارت و تجربه بیشتری دارد و گاهی افراد دورههای خاصی برای رسیدن به این تجربه میگذرانند.