چرا اطفال دچار عارضه چرخش در پاهایشان می شوند و بهترین راههای درمانی برای آنان کدامند؟
علل چرخش پا
فرهنگ غنیپور، فوقتخصص ارتوپدی اطفال در پاسخ به سوال یکی از شهروندان درباره علل چرخش پا در کودکان، اظهار داشت: چرخش پا در اغلب کودکان از بدو راه رفتن شروع میشود. کودکان مبتلا به این عارضه پا را به بیرون یا داخل میگذارند. ایجاد چرخش پا فیزیولوژیک یا ارثی است. در صورتی که اختلال فیزیولوژیک باشد تا 5 -4 سالگی با ورزش اصلاح میشود بنابراین این عارضه در مراحل اولیه با ورزشهای ساده، فیزیوتراپی و کاردرمانی قابل درمان است.
این فوق تخصص ارتوپدی اطفال گفت: اگر عارضه چرخش پا ادامه یابد باید بررسی شود. بررسی این عارضه با عکسبرداری و سیتیاسکن از گردن استخوان ران انجام میشود که طی آن مشخص میشود عارضه عضلانی یا استخوانی است.
وی افزود: اگر عارضه عضلانی باشد با ورزش میتوان آن را اصلاح کرد اما چنانچه چرخ پا استخوانی باشد متاسفانه با ورزش قابل اصلاح نیست و باید در سنین 9 تا 12 سالگی جراحی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه متخصص ارتوپد باید عارضه چرخش پا را تشخیص دهد، اظهار داشت: کودکانی که به عارضه چرخش پا مبتلا هستند موقع راه رفتن پا را به بیرون یا داخل میچرخانند و در معاینه معمولا دیده میشود که کشکک زانو به طرف خارج یا داخل چرخیده است.
وی خاطر نشان کرد: عارضه چرخش پا در مراحل اولیه با ورزش، فیزیوتراپی و کاردرمانی قابل اصلاح است، در مراحل پیشرفته از کفشهای طبی استفاده میشود و چنانچه عارضه شدت بیشتری یابد باید تحت عمل جراحی قرار گیرد.
فارس