چه نوع سرطان هایی می توانند با سرطان پروستات به وجود بیایند و احتمال متاستاز شدن این عارضه تا چه حد است؟
لطفالله محرابی استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: سرطان پروستات ایجاد سلولهای سرطانی در پروستات است که میتواند موجب انسداد در دستگاه ادراری یا متاستاز به سایر اعضای بدن شود.
وی با بیان اینکه سرطان پروستات در اغلب موارد شایعترین سرطان دستگاه ادراری است، اظهار داشت: سرطان پروستات جزء پنج سرطان شایع در دنیا است و در مردان معمولا دومین و یا سومین سرطان بسیار شایع به حساب میآید.
محرابی تاکید کرد: بر اساس آمارها، شیوع سرطان پروستات در دهه اخیر افزایش قابل ملاحظهای یافته بطوریکه در حال حاضر حدود 12 درصد کل سرطانها در جامعه، مربوط به این سرطان است.
وی یادآور شد: البته برخی از آمارها نشان میدهند که سرطان پروستات در 10 سال گذشته، حدود 8 درصد کل سرطان بوده که این موضوع نشاندهندهی افزایش حدود چهار درصدی شمار مبتلایان به سرطان پروستات در یک دهه اخیر است.
محرابی با اشاره به اینکه در برخی از کشورها سرطان پروستات حدود 15 تا 20 درصد کل سرطان را تشکیل میدهد، یادآور شد: در این کشورها میزان ابتلا به سرطان پروستات در حدود 10 تا 15 سال گذشته تا به امروز، حدود 2 برابر شده است.
وی افزود: این موضوع موجب شده که در تعدادی از کشورها سرطان پروستات، شایعترین نوع سرطان در بین مردان میباشد.
محرابی خاطرنشان کرد: افرادی که در خانواده آنها سابقه ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد، بسیار بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این سرطان شایع قرار دارند و باید بیشتر مراقب این بیماری باشند.