این داروها و روش استفاده از آنان ر ا هر خانمی پس از زایمانش باید بداند.
قرصهای پیشگیری از بارداری نوعی دارو هستند که به منظور جلوگیری از بارداری مصرف میشوند. این قرصها حاوی هورمونهایی هستند که چرخه تولید مثل را تحت تاثیر قرار میدهند و باعث میشوند تخمدانها تخمک تولید نکنند، مخاط دهانه رحم را ضخیم کرده و بافت پوششی رحم را تحت تاثیر قرار دهند. این اقدامها از بارداری جلوگیری میکند. داروهای پیشگیری از بارداری یک بار در روز مصرف میشود. اگر درست مصرف شود، این داروها یک روش قابل اطمینان برای کنترل بارداری است که میتواند تا ۹۹ درصد موثر عمل کند.
آیا میتوان همراه شیردهی از داروهای کنترل بارداری استفاده کرد؟
بله. شما میتوانید توام با شیردهی به نوزاد از این داروها استفاده کنید. اگرچه برخی موارد هست که قبل از مصرف این داروها بهتر است در نظر داشته باشید. هورمونهایی که در داروهای کنترل بارداری وجود دارد به مقدار کم به شیر منتقل میشود که میتواند نوزاد و ذخیره شیر را تحت تاثیر قرار دهد. نوع دارویی که برای پیشگیری از بارداری مصرف میکنید در موفقیت شیردهی شما بسیار مهم است.
دو نوع داروی جلوگیری وجود دارد:
داروهای ترکیبی: داروهای ترکیبی شامل هر دو هورمون استروژن و پروژسترون است. وجود استروژن در داروهای ترکیبی میتواند باعث کاهش مکملهای شیر شود. بنابراین اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه میکند بهتر است از داروهای ترکیبی استفاده نکنید. هرچند اگر نیاز به مصرف داروهای ترکیبی داشته باشید پزشک باید پایینترین دوز را تجویز کند.
مکملهای شیر و وزن نوزاد باید بررسی شود و شما باید نسبت به این مسئله آگاه باشید که ممکن است نیاز به مصرف مکمل برای نوزاد باشد. داروهای ترکیبی نباید زودتر از ۶ هفته بعد از زایمان مصرف شود. در صورت امکان تا زمانی که نوزاد به ۶ ماهگی برسد بهتر است از مصرف داروهای ترکیبی خودداری کنید.
داروهای مینی: مینی داروها فقط حاوی پروژسترون هستند. از آنجا که داروهای مینی حاوی استروژن نیستند این احتمال وجود دارد که کمتر مکملهای شیر را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال نباید زودتر از ۶ هفته بعد از تولد نوزاد مصرف شود. زمانی که این دارو در هفتههای اول بعد از زایمان استفاده شود این احتمال وجود دارد که عرضه شیر سالم توسط مادر به نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد.
نکاتی برای استفاده از داروهای پیشگیری از بارداری
• مطمئن شوید پزشک شما پیش از آنکه هر نوع داروی پیشگیری تجویز کند، سابقه پزشکی شما و این که شما شیر میدهید را میداند.
• اگر شیرتان کم است نباید مصرف داروهای ضد بارداری را شروع کنید.
• به هیچ عنوان قبل از ۶ هفته بعد از زایمان شروع به مصرف داروهای پیشگیری از بارداری نکنید حتی اگر داروی مورد نظر فقط حاوی پروژسترون باشد. هورمون موجود در اینداروها بعد از ۶ هفتگی کمتر کودک و شیری که میخورد را تحت تاثیر قرار میدهد.
• اگر برایتان امکان ندارد داروی حاوی استروژن مصرف نکنید.
• اگر مجبور به استفاده از داروهای ترکیبی شدید، پایینترین دوز را مصرف کنید.
• هنگام شروع مصرف این داروها میزان شیرتان را پایش کنید.
• به نشانههایی که معلوم میکند کودک به اندازه کافی شیر دریافت کرده توجه کنید و برای اطمینان از سلامت رشد کودک او را نزد متخصص اطفال ببرید.