4-Kids-64fc5b-1024x683

چه کارهایی لازم است انجام دهیم و چه زمینه هایی باید ایجاد کنیم تا بتوانیم فرزند تازه وارد را دل دیگر فرزندان خانه جای دهیم.

فرزند تازه به دنیا امده

کودک شما ممکن است عکس‌العمل‌های متفاوتی به نوزاد تازه وارد نشان دهد. در موقعیت‌های گوناگون ممکن است او مجذوب، بی‌تفاوت، کنجکاو و بی‌حوصله باشد. رفتار کودک شما تا حدی به خلق و خوی او بستگی دارد. کودکانی که در رفتار خود انعطاف‌پذیرترند، آسان‌تر این موضوع را می‌پذیرند. اما آن‌هایی که به شدت حساس‌اند، به زمان بیشتری برای پذیرفتن آن احتیاج دارند. درست مانند عادات‌های که به مرور زمان به وجود می‌آیند.

 کودک نخست‌تان ممکن است عکس‌العمل خود را نسبت به فرزند تازه وارد با رفتار‌هایی چون بیدار ماندن در شب یا گریه کردن بدون دلیلی نشان دهد. زمانی که شما در حال شیر دادن به فرزندتان هستید یا پوشک او را عوض می‌کنید، او به توجه بیشتری احتیاج دارد.

او حتی ممکن است مخالفت خود را با زدن کودک یا پرتاب کردن اسباب‌بازی‌هایش نشان دهد. شما می‌توانید رفتار او را این گونه پاسخ دهید: «من از تو می‌خواهم با نوزاد به آرامی برخورد کنی. ضربه زدن به او آسیب می‌رساند. اگر می‌خواهی به چیزی ضربه بزنی، به آن بالشت ضربه بزن.»

از طرف دیگر فرزند شما مشتاق است محبت خود را به برادر یا خواهر تازه وارد خود نشان دهد و با او ارتباط برقرار کند. در این‌جا نکته‌هایی را می‌خوانید که به کودک نخست شما کمک می‌کند تا فرزند تازه‌وارد را بپذیرد و حتی از زندگی با او لذت ببرد.

 1.  به او مسئولیتی خاص بدهید

به او اجازه دهید به شما کمک کند. برای مثال زمانی که شما کودک تازه وارد خود را به حمام می‌برید، او می‌تواند پای او را تمییز کند یا حوله را برای‌ شما نگه ‌دارد. شاید حتی از تعویض پوشک او نیز خوشحال شود. زمانی که نوزاد شما گریه می‌کند، به او یاد دهید که چگونه پشت‌اش را ماساژ دهد یا به آرامی با او سخن بگوید. اگر خواست او را در آغوش بگیرد، او را کنار خود بنشانید و نوزاد را روی پای‌اش بگذارید. فقط مراقب باشید، شاید تنها چند ثانیه برای او کافی باشد و پس از آن بخواهد نوزاد را از زانوی خود بلند کند. (او نمی‌خواهد به او آسیبی بزند، بلکه او را تنها یک اسباب‌بازی فرض می‌کند.)

2.  او را سرگرم کنید

کودکان نوپا اغلب اشتیاقی طبیعی برای سرگرم شدن دارند. خواندن، رقصیدن یا حتی شکلک در آوردن. او نه تنها از جلب توجه شما لذت می‌برد، بلکه دوست دارد لبخند را روی لبان نوزاد نیز بیاورد. نوزاد خود را روی پاهای‌تان بنشانید و از کودک نوپای خود بخواهید برای او آواز بخواند یا دست بزند.

3. کتاب بخوانید

خواندن کتاب‌هایی درباره کودکان می‌تواند شرایط را برای کودک یک ساله‌تان آسان‌تر کند. همچنین می‌توانید یک کتابی ساده‌ از تصاویر کودکان‌تان بسازید. عکس‌‌های خانوادگی خود را نیز در آن بگذارید و چند خطی درباره آن توضیح دهید.

4.  احساس او را درک کنید

برای کودک یک ساله شما طبیعی است که این تغییر جدید زندگی را احساس کند. بدتر از همه او اکنون باید شما را با شخص دیگری شریک کند که حتی بیشتر از خود او به مراقبت و توجه شما احتیاج دارد. به جای این که او را سرزنش کنید، احساس‌اش را درک کنید. مثل این است که شما ناراحت باشید. آیا در این مواقع احتیاجی به آغوش یا شنیدن یک داستان ندارید؟ او باید بداند که شما احساس او را درک می‌کنید و حتی برای یک دقیقه به او گوش می‌دهید و او را در آغوش می‌گیرید.

5.  زمانی را به تنهایی با کودک خود سپری کنید

هر روز زمانی را تنها با کودک نوپای خود بگذرانید، حتی اگر تنها چند دقیقه نقاشی یا ساختمان‌سازی با بلوک است. این کار باعث می‌شود که او احساس کند مهم است. مدام به او یادآوری کنید که شما مادر هر دوی آن‌ها هستید.

6.  بگذارید کارهایش را خودش انجام دهد

اگر کودک شما نمی‌خواهد به نوزاد در کارهایش کمک کند، او را مجبور به این کار نکنید. بسیاری از کودکان، حداقل برای مدتی، با نادیده گرفتن نوزاد تازه‌وارد، با این موضوع کنار می‌آیند. بنابراین از او انتظار نداشته باشید نقش مهمی، بیشتر از آن‌ چه خودش می‌خواهد، داشته باشد. او به وقت‌اش با این مساله کنار خواهد آمد.

مجله شهرزاد