jelly10

آیا شما هم جزو طرفداران ژله هستید؟ آیا میدانید ژلاتین از استخوان گاو؛ خوک و گاهی هم پوست برخی از ماهی ها استخراج می شود آیا میدانید ژله های خارجی که روی آن واژه “حلال” درج نشده ممکن است با عصاره استخوان خوک تهیه شده باشد.آیا دوست دارید اطلاعات خود را درباره ژله افزایش دهید؟

بازار ژله ها بسیار متنوع است و حق انتخاب هم زیاد. یعنی شما می توانید با هر نوع سلیقه غذایی، ژله ای که طعم دلخواهتان را داشته باشد، انتخاب کنید و بخرید. البته اگر دوست دارید سالم ترین و مغذی ترین نوع این محصول را در سبد خرید خود داشته باشید…

باید به چند نکته توجه کنید. مثلا اگر اضافه وزن یا دیابت دارید یا حتی نمی خواهید کالری اضافی از شکر موجود در ژله ها دریافت کنید، ژله های رژیمی یا بدون شکر برای شما مناسب تر هستند. شیرینی این محصولات، ناشی از قندهای مصنوعی است که نه قند خونتان را بالا می برد و نه کالری اضافی به بدنتان می رساند. اگر هم فرزندتان به خوردن ژله تمایل دارد، می توانید محصولات غنی شده با ویتامین C که در بازار ایران هم وجود دارند، تهیه کنید. هرچند که میزان ویتامین C آنها به حدی نیست که نیاز بدن را برآورده کند، اما به هرحال، این محصولات غنی شده از انواع ساده شان بهتر هستند. از طرف دیگر، اگر بتوانید ژله های حاوی رنگ های طبیعی را پیدا کنید، به طور حتم این محصولات نسبت به انواعی که دارای رنگ های سنتتیک یا مصنوعی هستند، بهترند. البته این روزها بیشتر ژله ها با رنگ های مصنوعی و مجاز خوراکی تهیه می شوند. هرچند که استفاده از این رنگ ها، مجاز و قانونی است و خطر چندانی برای سلامت افراد ندارد اما نتایج تحقیقات ثابت کرده اند رنگ های مصنوعی به کار رفته در انواع ژله و شکلات های رنگی می توانند باعث تشدید علایم بیش فعالی در بچه های مبتلا به این ناراحتی بشوند.

ژله چه خاصیتی دارد؟

مهم ترین خاصیت ژله از ژلاتین موجود در آن است. ژلاتین که نوعی پروتئین موجود در استخوان است، می تواند به دلیل داشتن مقداری اسیدآمینه ضروری، برای سلامت استخوان های بدن مفید باشد. ضمن اینکه مقداری کلسیم، آهن، سدیم و پتاسیم هم در ژلاتین وجود دارد و شما می توانید با مصرف یک وعده ژله ، حجمی از این ریزمغذی ها را به بدنتان برسانید. البته رعایت تعادل در مصرف تمام خوراکی ها از جمله انواع ژله ضروری است. بد نیست بدانید شکر، رنگ ها و اسانس های مختلف به کار رفته در پودرهای ژله، باعث می شوند سلامت این محصول غذایی تا اندازه ای زیر سوال برود. با این حال، ژله به دلیل دارا بودن ژلاتین، نسبت به خیلی از دسرهای چرب و شیرین دیگر مانند انواع کیک و شیرینی، ارجحیت دارد. اگر دوست دارید ژلاتین خالص و طبیعی به بدنتان برسانید، می توانید آن را از جوشاندن استخوان قلم گاو، استخراج و در غذاهای مختلفتان مصرف کنید.

چطور ژله را مغذی تر کنیم؟

اول اینکه پودرهای ژله خودشان به اندازه کافی شکر دارند و نیازی به افزودن این کربوهیدرات ساده و مضر به آنها وجود ندارد. دوم اینکه برای بالا بردن ارزش تغذیه ای ژله ها، می توانید انواع میوه های دلخواه را قبل از بستن آنها اضافه کنید. فقط حواستان باشد که کیوی، آناناس، انجیر و انبه در ژله آب می اندازند و باعث می شوند ژله نبندد. مرکبات مختلف مانند پرتقال و نارنگی هم باید با پوست نازک رویی شان به ژله ها اضافه بشوند تا آب نیندازند. از قرار دادن انواع پاستیل روی ژله های نیمه بسته هم خودداری کنید چون این کار باعث آب شدن سطح زیرین پاستیل و شل شدن سطح رویی ژله شما خواهد شد. اگر فرزند بدغذایی دارید یا لاغر هستید، می توانید به جای یک لیوان آب سرد، یک لیوان بستنی وانیلی به پودر ژله ای که در آب گرم حل شده است اضافه کنید. به این ترتیب، می توانید کالری و ارزش تغذیه ای ژله را تاحد زیادی بالا ببرید.

چه کسانی نباید ژله بخورند؟

خوردن ژله های تهیه شده از پودرهای آماده به دلیل شکر فراوان و رنگ های مصنوعی به کار رفته در آنها به افراد مبتلا به بیش فعالی، آنهایی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، کسانی که مشکلات گوارشی حاد دارند و بچه های زیر ۳ سال توصیه نمی شود. به طور کلی، خواص ژله از ژلاتین موجود در آن حاصل می شود و هیچ کدام از ژله ها از نظر ارزش غذایی بر دیگری برتری ندارند زیرا این طعم و رنگ های متفاوت، ناشی از به کار بردن رنگ های مصنوعی و اسانس های مختلف در تهیه این محصولات است و ربطی به خواص میوه های طبیعی ندارد.