ovarian-cysts-symptoms

آیا با وجود کیست تخمدان می توان بچه دار شد و این عارضه در موفقیت در باروری تاثیرگذار است یا خیر؟

دکتر شهره بهروزی با اشاره به این که تشکیل کیست های تخمدانی علل مختلفی دارد، اظهارکرد: در واقع تشخیص کیست تخمدانی با سونوگرافی نیز تأیید می شود.

وی ادامه داد: به طور معمول به شایع ترین علل کیست تخمدان، کیست فولیکولی گفته می شود که به صورت طبیعی تا 6سانتی متر هم می رسد؛ این نوع کیست ها به خوبی به دارو جواب می دهند و بعد از چند دوره به دنبال قاعدگی و مصرف دارو کیست خود به خود جذب شده و مشکل خاصی نیزبه همراه ندارد.

متخصصص زنان و زایمان اظهارکرد: به طور معمول این کیست ها در سونوگرافی نمای ساده ای دارند و با سونوگرافی قابل تشخیص اند و هیچ گونه عارضه ای برای بیمار ندارند. مگر این که بزرگ شده ویا کیست چرخیده باشد و احتمال عدم خون رسانی به تخمدان را ایجاد کنند . در صورتی که به رغم درمان،کیست ها بزرگ شوند نیاز به مداخله جراح دارند اما در غیر این صورت با دارو قابل کنترل هستند.

وی تأکید کرد: اما کیست هایی که در سونوگرافی کیست ساده تشخیص داده نشده و یا در آزمایش های مربوط به کیست تخمدان مشکوک می باشند(موارد بسیار نادر)بهتر است که به سرعت مورد ارزیابی قرار گیرند. که بهترین روش تشخیصی این نوع کیست ها نیز لاپاراسکوپی می باشد و در پی آن کیست به طور کامل تخلیه و در همان جلسه به پاتولوژی ارسال می شود.

بهروزی با اشاره به این که کیست ها انواع مختلفی دارند، بیان کرد: کیست های فولیکولی منجر به نازایی نمی شوند اما کیست هایی که منجر به نازایی می شوند کیست هایی اند که بزرگ شونده اند یا به علت بزرگی حول محور تخمدانی می چرخند و خون رسانی به تخمدان را ضعیف می کنند . به دنبال آن نیزعملکرد تخمدان ضعیف می شود. کیست های آندومتریوزنیز به علت این که چسبندگی زیاد ایجاد می کنند و موجب خوردگی تخمدان می شوند توام با نازایی است و در صورتی که به موقع جراحی صورت گیرد مشکل خاصی نخواهند داشت.

به گفته وی ،به طور معمول بیشترین سن شیوع کیست ها در سنین 18 تا 45 سالگی است اما حتی بعد از یائسگی هم دیده می شود.ضمن اینکه کیست های قابل مشاهده بعد از یائسگی نیاز به بررسی های بسیار تخصصی تر و بیشتری دارند.