با کمک گرفتن از این راهها براحتی متوانید از بسیاری از بیماریها پیشگیری کنید. از مواد مغذی چقدر اطلاعات دارید چه خوراکی هایی باید در لیست رژیم غذایی شما قرار بگیرد ارتباط پیشگیری از بیماری و مواد غیر مغذی باید کنترل شود خوب غذا نخوردن یکی از عوامل ابتلا به بسیاری از بیماری ها است که در ادامه توجه شما را به خواندن آن جلب می کنیم
بسیاری از شما ممکن است از ویتامینها و مواد معدنی ضروری در رژیم غذاییتان غافل باشید که کمبود اینها به بسیاری بیماریها منجر میشود.
پتاسیم: فشار خون پایینتر
بسیاری از بزرگسالان مقدار کافی از هفت ماده مغذی اصلی را دریافت نمیکنند. پتاسیم یک ماده کلیدی در این لیست است. مطالعات نشان میدهد که پتاسیم میتواند به سالم نگهداشتن فشار خون کمک کند. همچنین پتاسیم به باروری و کارایی عضلات و اعصاب کمک میکند. اما اگرچه پتاسیم در بسیاری از غذاهای طبیعی –مانند شیر، سیبزمینی، سیبزمینی شیرین، حبوبات، آووکادو، و موز- یافت میشود، باز هم بسیاری از مردم مقدار کافی از آن را مصرف نمیکنند.
منیزیم: پیشگیری از بیماری
کاهش سطح منیزیم با بیماریهایی مانند پوکی استخوان، فشار خون بالا، دیابت، کرامپ عضلانی، و بیماری قلبی مرتبط است. برخی افراد، مانند سالمندان، افراد مبتلا به ناراحتیهای معده یا رودهای، یا کسانی که به طور مداوم الکل مصرف میکنند، در خطر کاهش سطح منیزیم هستند. بنابراین بشقاب اسفناجتان را بخورید –و لوبیا، نخود، غلات سبوسدار و آجیل (به ویژه بادامها) را نیز مصرف کنید. این غذاها میتوانند سود فراوانی برای سلامت شما داشته باشند.
ویتامین آ: بتاکاروتن بالاتر
دو نوع ویتامین آ وجود دارد: رتینول و کاروتنوئیدهایی مانند بتاکاروتن. بتاکاروتن نوعی کارتنوئید است که در بسیاری از غذاهای زرد و نارنجی –مانند سیبزمینی شیرین، هویج و کدو حلوایی- و نیز در اسفناج و بروکلی یافت میشود. ویتامین آ عاملی کلیدی در داشتن بینایی خوب، سیستم ایمنی سالم و رشد بافتها است.
ویتامین د: قلب و ذهن قوی
ویتامین د برای ساخت استخوانها، عضلات و فیبرهای عصبی سالم و سیستم ایمنی قوی اهمیت دارد. اگرچه بدن ما میتواند این ویتامین را با قرار گرفتن در معرض نور خورشید تولید کند، اما باید به شیوههای دیگری هم ویتامین د را کسب کنید. تعداد محدودی از غذاها مانند ماهیهای چربی مثل ماهی آزاد و ماکرل، قارچها، جگر، پنیر، و زرده تخممرغ به طور طبیعی حاوی ویتامین د هستند. شیر، برخی انواع آب پرتقال و بسیاری از سیریلها نیز با ویتامین د غنی میشوند.
کلسیم: چیزی بیش از استخوانهای قوی
احتمالاً میدانید که کلسیم برای دندانها و استخوانها مفید است. اما این تنها فایدهاش نیست. کلسیم به حفظ کارایی عضلات و نظم ضربان قلب نیز کمک میکند. حتی کلسیم میتواند به پیشگیری از فشار خون بالا نیز کمک کند. لبنیات منبع خوب کلسیم است اما غذاهایی مانند ماهی آزاد، کلم برگ، و بروکلی نیز مقداری کلسیم دارند. یک نکته: بدون ویتامین د کافی، بدن شما نمیتواند کلسیم مصرفی را جذب کند.
ویتامین C: مفید برای استخوانها
ویتامین ث، که در بسیاری از میوهها و سبزیجات وجود دارد، رشد استخوان و بافت را افزایش میدهد. این ویتامین به عنوان یک آنتیاکسیدان میتواند در محافظت از سلولها در مقابل آسیبدیدگی نیز مفید باشد. برخی مطالعات نشان میدهد که دوزهای بالا (2000 میلیگرم در روز) میتواند موجب کاهش دوام علایم سرماخوردگی شود. بسیاری از مردم معتقدند که ویتامین ث از سرماخوردگی جلوگیری میکند اما تحقیقات این مسئله را تایید نکرده است.
فیبر: حجم بیشتر
فیبر حاصل از غلات، لوبیاها، و سبزیجات مزایای زیادی برای سلامت دارد. این فیبر به کاهش کلسترول و افزایش نظم اجابت مزاج کمک میکند. این ماده میتواند خطر بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطانها را کاهش دهد. و برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند عالی است. غذاهای سرشار از فیبر اغلب سیرکننده بوده و کالری کمی نیز دارند. اگر شما مکمل فیبر مصرف میکنید، ممکن است مانع جذب خوب برخی داروها و مکملهای دیگر در بدن شود. بنابراین فیبر را دو ساعت قبل از هر ماده دیگری مصرف کنید.
منبع : www.ariasalamat.com