تماس بعد از تولد برای مادر و جنین بسیار حائز اهمیت و مهم است و تاثیرات مثبتی روی سلامتی جنین و مادرش دارد.
دکتر رویا طاهری تفتی، با بیان اینکه زایمان سزارین مانعی برای ارتباط سریع مادر و نوزاد پس از زایمان نیست، گفت: چنانچه سزارین با بیحسی نخاعی انجام شود، تماس اولیه بین مادر و کودک را میتوان بلافاصله پس از تولد نوزاد و خشک کردن و ارزیابی سریع سلامت وی برقرار کرد و در موارد سزارین با بیهوشی عمومی باید تغذیه با شیر مادر بلافاصله پس از آماده بودن مادر و نوزاد آغاز شود.
وی اضافه کرد: هم اتاقی بودن مادر و نوزاد با افزایش تغذیه با شیر مادر همراه است؛ چراکه باعث بهبود روابط عاطفی بین مادر و نوزاد و کاهش عفونتهای نوزادی و مرگ و میر شود و بر میزان خواب، آرامش و استراحت آنها تاثیر مثبت دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه هم اتاقی بودن مادر و نوزاد اقدام هفتم از برنامه 10 اقدام اجرایی توسط WHO (سازمان بهداشت جهانی) و Unicef در بیمارستانهای دوستدار کودک است، خاطرنشان کرد: سیاست مدون تغذیه با شیر مادر باید در معرض دید کلیه پرسنل بیمارستان قرار گیرد و کلیه کارکنان به منظور کسب مهارتهای لازم برای اجرای این سیاست آموزش ببینند. همچنین به مادران روش تغذیه با شیرمادر و چگونگی حفظ و تداوم شیردهی را آموزش دهند.
طاهری تفتی تصریح کرد: نحوه پستان گرفتن، چگونگی مصرف غذاهای مکمل، آشنایی با نشانهها و رفتارهای شیرخوار، زمان تغذیه از هر پستان و حمایت پس از ترخیص از جمله مواردی است که باید در سیاست مدون تغذیه با شیر مادر در بیمارستانها در نظر گرفته شوند.
این فوق تخصص نوزادان در پایان یادآور شد: باید گروههای حامی تغذیه با شیرمادر در تمامی بیمارستانها تشکیل شود و مادران پس از ترخیص زایمان از بیمارستان یا کلینیک به این گروهها ارجاع داده شوند.
(ایسنا)