اطفال نارس در معرض ابتلا به عفونت روده ای قرار دارند و بهتر است والدین در این زمینه مراقبت ای لازم از آنان را داشته باشند.
دکتر بهناز بصیری اظهار کرد: در برخی موارد وجود بعضی بیماریها مانند فشارخون، دیابت، بیماریهای کلیوی و … در مادر باردار میتواند موجب تولد نوزاد نارس شود.
این متخصص بیماریهای نوزادان تصریح کرد: بارداریهای چندقلو، جنینهایی که به خوبی رشد نکردهاند، جفت سرراهی یا کنده شدن جفت، شرایط مختلف کمبود اکسیژن و اختلالات آناتومی نیز باعث زایمان زودرس میشود.
وی با بیان اینکه نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا میآیند در معرض خطر بیماریهای زیادی قرار دارند، افزود: مهمترین بیماری که این نوزادان را تهدید میکند، بیماریهای تنفسی است که آن هم به علت عدم رشد کامل دستگاه تنفسی بوجود میآید. نوزادان نارس به علت ناهماهنگی رفلکس مکیدن و خوردن شیر، ممکن است دچار مشکلات گوارشی مانند عفونت رودهای نیز شوند.
این متخصص بیماریهای نوزادان در خصوص عوارضی که نوزادان نارس را تهدید میکند، گفت: معمولا نوزادانی که نارس به دنیا میآیند سیستم گوارشیشان تکمیل نشده و با زردی به دنیا میآیند همچنین مستعد خونریزیهای مغزی از داخل بطن مغز هستند. مشکلات قلبی و بیماریهای مزمن ریوی نیز از آن دسته بیماریهایی است که امکان دارد نوزاد نارس را درگیر کند، البته همه موارد یاد شده وابسته به نوع و شدت نارس بودن نوزاد است. نوزادان نارس ممکن است نسبت به نوزادانی که به موقع متولد میشوند، دچار کمبود رشد قدی و وزنی باشند و دیرتر از سایر کودکان شروع به حرف زدن یا نشستن کنند.
بصیری ادامه داد: همه نوزادانی که نارس متولد میشوند نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند؛ به طوری که میزان و شدت نارس بودن تعیین میکند کدام نوزادان بستری و کدام یک مرخص شوند. خانوادهها حتما باید نوزادانی که زودتر از موعد متولد شدهاند را برای انجام معاینههای بینایی و سنجش شنوایی نزد متخصص نوزادان برند، پیگیری پزشکی پس از مرخص شدن را فراموش نکنند و هر دو هفته یک بار نوزاد را نزد متخصص مربوطه برند تا از میزان سلامتی وی اطمینان یابند.
(ایسنا)